Health

10 smoesjes waardoor jij wéér niet naar de sportschool gaat

“Nee, ik ga morgen wel weer”. Komt deze zin je bekend voor? Juist ja, het sportdrama. Het is en blijft voor velen een dingetje. Met goede moed sluit je een abonnement af bij de sportschool, maar vervolgens kost het toch wel erg veel moeite om er daadwerkelijk te komen. Keer op keer gebruik je een ander smoesje om het nog één keertje uit te stellen. Zit jouw excuus er ook bij?

1. Ik ben ongesteld. Geeft toe, het is toch ook niet fijn om dan te sporten?! Het zou zomaar kunnen dat er na die vijftig buikspieroefeningen ineens een bloedvlek om mijn fitnessmatje ligt. Moet er niet aan denken. 

2. Pff… Al dat huiswerk. Ja, ik vind het ook erg vervelend, maar school gaat toch echt voor. 

3. Ik zie op Snapchat dat mijn ex in de sportschool is. Of ik nu nog ga sporten? Dacht het niet! Een rondje hardlopen gaat hem ook niet worden, want stel je toch eens voor dat ik bekenden tegenkom. Morgen weer een nieuwe dag. 

4. Mijn sportmaatje gaat niet, dus ik ook niet. We sporten altijd samen snap je? 

5. Ja, maar ik heb vorige maand nog gesport! Ik kan er wel weer een tijdje tegenaan. 

6. Ik ga over een uur wel sporten als ik mijn werk klaar heb. Nee, dit meen je niet, is het al half elf?! Goh, wat vervelend, maar de deur van de sportschool is toch echt al op slot. 

7. In de sportschool voel ik me altijd zo’n amateur. Ik kan de plank nog geen tien seconden volhouden, de loopband is ook nooit een succes en ik snap helemaal niks van die apparaten. Al die sportschooljunkies zitten me dan zo ontzettend aan te kijken. Misschien heb ik morgen meer moed verzameld. 

8. Ik weet dat het geen modeshow is, maar toch voel ik me altijd zo’n slons in mijn voetbalbroekje en wijd sportshirt. Nee, maar ik heb op dit moment even niet genoeg geld om iets mooiers te halen. Nog even wachten dus.

9. Al sport ik nog zo fanatiek, ik zie gewoon geen veranderingen. Ik weet niet wat ik verkeerd doe, maar dat ik dan vandaag een keertje niet ga maakt dan ook niet meer uit. 

10. Spierpijn. Ik heb nog zo veel last van die squats van eergister. En ja, dan moet je kiezen. Of pijnlijden in die muffe zaal, of Netflix op de bank. Hmm, lastig zeg…

Beeld: iStock