Health

Wow! Zo vaak moet je dus sporten voor het állerbeste resultaat

Hardlopen, squatten, push-ups, wij doen er alles aan om in shape te komen of te blijven. Als wij twee keer in de week in de sportschool hebben gestaan zijn we trots op onszelf. Dat hebben we toch maar even mooi gedaan tussen ons drukke schema door! Maar hoe vaak moet je nou eigenlijk sporten voor het beste resultaat? Aiii, het is meer dan je denkt…

Oké, laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Met twee keer sporten per week kom je er niet. Volgens Michelle Bridges, schrijfster van het boek Total Body Transformation, moeten we gemiddeld zes(!) keer per week sporten. En nee, dit gaat dan niet om twintig minuutjes op de crosstrainer, maar om minimaal 50 tot 60 minuten. Pfoe… Best heftig! De reden dat je minimaal zes keer per week moet sporten is om dat je dan een veel kleinere kans hebt om in een negatieve energiebalans te komen. 

Ja, dat is dus bijna de hele week in de sportschool… Ja, dat klopt. Op deze manier wordt het een vast onderdeel van je dag, denk aan tandenpoetsen of eten. Het wordt een onderdeel van je dagelijkse routine. Gelukkig zegt Michelle ook dat je niet elke dag intensief hoeft te trainen, maar dat je de helft van de dagen ook ‘actieve rustdagen’ mag nemen. Op deze dagen kun je bijvoorbeeld ook prima gaan wandelen of zwemmen. Pfiew, gelukkig maar!

Beeld: iStock | Bron: MensHealth.nl