Beauty

Vind in 4 stappen de perfecte shampoo voor jouw haar

Volume, anti-roos, vochtherstellend, anti-pluis, hydraterend; de juiste shampoo vinden die perfect aansluit bij jouw type haar kan nogal overweldigend zijn. Er zijn zoveel verschillende shampoos op de markt en de één belooft nog meer dan de ander. Hoe weet je dat je de juiste shampoo gebruikt? Beantwoord slechts vier vragen om erachter te komen welke shampoo geschikt is voor jou.

Of je nu één keer per week, twee keer per week of elke dag je haren wast: shampoo is onmisbaar om onze haren schoon en gezond te houden. Maar waarom voelt je haar soms helemaal niet schoon en gezond? Dat komt omdat je waarschijnlijk niet de juiste shampoo gebruikt. Vaak denken we niet na over wat ons haar nodig heeft en kopen we shampoo die toevallig in de aanbieding is. Toch kan de juiste shampoo ervoor zorgen dat je haar meer glans heeft, beter in model zit, makkelijker te stylen is en gezonder aanvoelt.

Een goede shampoo zorgt dat je haar gereinigd wordt en dat olie en viezigheid wordt verwijderd zonder dat het uitdroogt. Het kan even duren voordat je de juiste shampoo hebt gevonden. Het is daarom ook zeker de moeite waard om verschillende shampoos en merken te proberen om erachter te komen welke het beste werkt.

Door de volgende vier vragen voor jezelf te beantwoorden kom je al een stuk dichterbij jouw perfecte shampoo.

Vraag 1: Mijn haar is/heeft…
A) Krullend
B) Slag
C) Stijl
D) Laagjes
E) Geverfd

Vraag 2: Mijn haar voelt…
A) Vettig, ik moet het elke dag wassen
B) Niet extreem droog of vet, het is redelijk normaal
C) Droog, mijn lokken hebben echt vocht nodig
D) Droog en vet tegelijk, de punten zijn droog en mijn hoofdhuid is vet
E) Beschadigd, ik kan geen hitte meer gebruiken op mijn haar

Vraag 3: Ik kan niet zonder dit haarproduct…
A) Droogshampoo
B) Sea salt spray
C) Olie speciaal voor de hoofdhuid
D) Serum
E) Treatments

Vraag 4: Mijn #hairgoal is…
A) Definitie
B) Textuur
C) Volume
D) Geen pluis
E) Gezond haar


Meeste A’s 
Wanneer je de meeste A’s hebt dan heb je krullend haar dat je zo gezond mogelijk wil houden. Kies daarom een shampoo die je krullen voedt en vocht geeft. Krullend haar is namelijk sneller droog dan stijl haar.


L’Oréal Paris Elvive Curl Nutrition Shampoo
 €2.99

Meeste B’s
Jij hebt vanzelf een slag en je wil hier graag de nadruk opleggen. Een shampoo die extra textuur en volume geeft is perfect voor jouw haar. Op deze manier komen je krullen beter naar voren. Let op met producten waarin alcohol zit, deze zijn niet geschikt om textuur te creëren.


Kiehl’s Rice & Wheat Volumizing Shampoo
€18

Meeste C’s
Mensen met stijl haar denken vaak dat ze makkelijk haar hebben dat niet veel verzorging nodig heeft. Maar ook stijl haar heeft vocht nodig. Vooral wanneer je wat dunner haar hebt is een hydraterende shampoo perfect om je lokken gezond te houden. Het maakt je haar niet vet, maar houdt het wel glanzend.


Bumble and bumble Thickening Shampoo
€9.07

Meeste D’s
Je hebt kleine krullen die snel pluizen. Kies daarom voor een speciale shampoo die de pluis in bedwang houdt. Producten met kokosolie erin verwerkt zijn een echte must.


The Body Shop Coconut Oil Brilliantly Nourishing Pre-Shampoo Hair Oil
€12

Meeste E’s
Je hebt je haar geverfd en daarom heeft het wat extra liefde nodig. Vermijd hitte van een föhn of stijl- en krultang zoveel mogelijk. Jouw haar moet weer gezond worden. Een shampoo die geen sulfaten bevat zorgt hiervoor. Ook een shampoo met de nodige olie en vitaminen kan wonderen doen.


L’Oréal Elvive Color Vive Shampoo
€2.65

Bron: Brit + Co, Telegraph | Beeld: Pixabay