Beauty

Zo duik je 6 stappen perfect gereinigd naar bed

Als je na een lange dag ‘s avonds thuiskomt, duik je het liefste gelijk je bed in. Zo’n hele avondroutine volgen na een avondje uitgaan is niet het eerste meer waar je aan denkt. Een goede huidverzorging wél heel belangrijk. Want ja, we willen allemaal een stralende huid zonder puistjes. Helaas zijn we niet allemaal geboren met een perfect huidje. Een goede nachtverzorging is daarom essentieel. Maar wat is nou een goede volgorde? En welke stappen zijn nou echt nodig? Hieronder staan de belangrijkste stappen op een rijtje. 

1. Make-up eraf halen
Je make-up eraf halen is ontzettend belangrijk! Doe dit altijd voor je gaat slapen. Als je je make-up er niet afhaalt, kunnen er irritaties ontstaan en je poriën raken verstopt waardoor je puistjes krijgt. Alles wat je niet wilt. Het handigste is om te beginnen met je oogmake-up te verwijderen. Dit kun je doen met een speciale oogremover. Als je je oogmake-up eraf gehaald hebt, kun je de rest van je gezicht reinigen. Vergeet niet je oren ook mee te nemen als je daar foundation opdoet en je wenkbrauwen er goed af te halen. Er bestaan verschillende soorten removers. Kies een remover die het beste bij jouw huid past. 

2. Tonic
Als je je make-up eraf gehaald heb, is het tijd voor een tonic. Een tonic zorgt ervoor dat de laatste restjes make-up van je gezicht af zijn en frist je gezicht een beetje op. Ook zorgt een tonic ervoor dat je poriën niet verstoppen. Het neutraliseert de huid en zorgt ervoor dat alles wat je daarna smeert, beter wordt opgenomen. 

3. Scrubben
Scrubben hoef je zeker niet elke avond te doen. Eén keer in de week is genoeg. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en krijg je een zachte en glanzende huid. Wanneer je scubt, opent dat je poriën. Al het opgehoopte talg gaat er dan uit en daardoor verkleint het de kans op puistjes. YES! Ohja, en als je scubt in de zomer word je ook nog eens sneller bruin ;).

4. Face wash
Met een face wash ‘was’ je letterlijk je gezicht. Het reinigt je huid en maakt je poriën schoon. Vaak zit er in zo’n wash tonic, gel of lotion. Doordat je je gezicht schoonmaakt, haalt dit ook onzuiverheden weg. Je hebt verschillende soorten washes. Je kunt kiezen tussen een vloeibare of vaste variant en je hebt ze voor verschillende huidtypes. Kijk goed wat het beste bij jou past. Een fase wash kun je elke avond gebruiken. Doe dit ook zeker! Het werkt pas beter op lange termijn. 

Skincare

5. Nachtcrème 
Een nachtcrème is ook zeker essentieel om aan te brengen. ‘s Nachts herstelt je huid. Een nachtcrème hydrateert te huid. Het is belangrijk dat je een nachtcrème op een schone huid aanbrengt. Net als bij removers en face washes, is er keuze uit verschillende soorten nachtcrèmes. Voor elk huidtype is er wel een nachtcrème te vinden. Wat je ook kunt gebruiken is een serum of olie. Een serum helpt specifiek bij bijvoorbeeld hydrateren, kalmeren of herstellen. Een olie zorgt voor de nodige vitamines en trekt snel in. 

6. Lipbalm
Je lippen verzorgen wordt vaak vergeten. Maar net als de rest van je huid, hebben lippen ook verzorging nodig. Voor kissable lips hoef je maar een paar dingen te doen. Gebruik een lipbalsem. Je lippen blijven hierdoor gehydrateerd en gezond. Breng de hele dag door lipbalsem aan. Je hoeft je lippen niet onder een dikke laag te smeren, een klein laagje is al voldoende. Scrub je lippen regelmatig om velletjes te verwijderen. Door te scrubben voelen je lippen weer heerlijk zacht aan. Er bestaan ook lipmaskers die je lippen weer laten stralen.

Als je al deze stappen hebt gevolgd, kan je heerlijk je bed in duiken en gaan slapen. Probeer dit zoveel avonden in de week te doen. Reinigingsproducten werken vaak pas op langere termijn. Verwacht dus niet na één avond een face wash gebruikt te hebben, de volgende ochtend een zacht huidje zonder puistjes. 

Lees ook: 

Beeld: Pixabay.com I Bron: Kathleenjenningsbeauty.com + Paulaschoice.nl + cosmopolitan.nl + Drogistplein.nl + Byaranka.nl + Schoonheidssalonvlodrop.nl + Margriet.nl