Travel

18 tips voor een vakantiegevoel in eigen land

0
...

Vakantie hebben is hartstikke lekker. De hele dag chillenbillen en op vakantie bakken in de zon. Maar wat als je helemaal niet op vakantie gaat deze zomer? Moet je dan de hele dag binnen in een hoekje verdrietig en zijn? Nee. Vakantie is Nederland kan soms regenachtig of koud zijn, maar laat dat de pret niet bederven en ga eropuit! Er zijn genoeg leuke activiteiten te doen in Nederland.

♥ Ga naar een stad waar je nog nooit bent geweest
Waarom zou je naar een land gaan waar je nog nooit bent geweest als je ook naar een stad kan gaan waar je nog nooit bent geweest? Lekker dichtbij én je ontdekt nog eens wat nieuws. Misschien kom je erachter dat je je hele leven op de verkeerde plek hebt gewoond en wil je morgen verhuizen!

♥ Koop een opblaasbaar zwembad en zet die in de tuin
Met lekker weer wil je het liefst natuurlijk bakken op het strand. Maar als het strand niet om de hoek is creëer je gewoon je eigen zwembad in de tuin. Koop een opblaasbaar zwembad en trek je bikini aan. Chill vervolgens gewoon lekker de hele dag in je tuin. Krijg je meteen een lekker kleurtje.

 Maak cocktails met je vriendinnen
Voor het echte vakantiegevoel is het fijn als je een drankje in je hand hebt. Dus zoek met je vriendinnen een paar goede recepten voor (alcoholvrije) cocktails en ga aan de slag.

♥ Ga alle musea langs in je provincie
Een museum bezoeken klinkt misschien heel saai, maar er zijn echt heel veel musea die gewoon hartstikke leuk zijn! Zoek uit waar je interesse ligt, bijvoorbeeld fotografie, en kijk dan naar leuke musea bij jou in de buurt. 

♥ Ga bij elke zonnestraal naar het strand
Heb jij de luxe dat het strand om de hoek is? Probeer daar dan zoveel mogelijk van te profiteren. Lekker zonnen en genieten van je vrije dagen en aan het einde van de dag op het strand eten met een groep vrienden. Waarom zou je nog naar het buitenland willen?!

♥ Spendeer weinig tijd in bed
Oké, wij moeten toegeven dat een dag Netflixen in bed niet verkeerd klinkt. Maar doe dit niet zes weken lang. Als jij terug bent op school heb je geen coole herinneringen gemaakt. Daar ga je spijt van krijgen. 

♥ Ga bij vriendinnen logeren
Als je bij vriendinnen slaapt heb je het gevoel dat je even weg bent en bij vriendinnen maak je altijd wel wat mee! Ga samen naar feestjes en doe iets geks wat jullie normaal nooit zouden doen. It's all about making memories! 

♥ Plan dagjes weg met familie, vrienden of je vriend(in)
Een dagje wandelen in de duinen, naar oma of uit eten. Probeer leuke dingen met de mensen die dichtbij je staan te plannen. Jullie hebben eindelijk tijd voor elkaar, dus maak daar gebruik van. 

♥ Ga naar een pretpark
In Nederland barst het van de leuke pretparken. Dus wil je een onvergetelijke dag? Ga dan met vrienden of familie een dag naar een pretpark.

♥ Maak een lange fietstocht
Met lekker weer is het ook leuk om een fietstocht te maken. Je komt erachter dat Nederland eigenlijk ook mooie natuurgebieden heeft en je bent sportief bezig. Stop onderweg voor een ijsje om de dag compleet te maken. Maak veel foto's van elkaar om het moment vast te leggen en als materiaal voor Instagram. 

♥ Maak een roadtrip door Nederland met iemand met een rijbewijs
Een roadtrip geeft je altijd al een gevoel van vrijheid. En als je dan ook nog eens met vriendinnen in de auto zit, overal heen rijdt en vervolgens bij een tante in Drenthe logeert, ben je echt even helemaal weg van huis. 

vakantiegevoel in eigen land♥ Geniet op het terras
Als jij "Wie komt er een terrasje pakken?" langs ziet komen moet je zeker gaan! Sla geen enkel aanbod af om lekker met je vriendinnen in de zon te kunnen zitten en praten. 

♥ Ga shoppen
Shoppen is altijd een goed idee. Ben je helemaal inspiratieloos? Dan is shoppen eigenlijk altijd wel een goede optie. Lekker de hele dag met een vriendin door Amsterdam slenteren en leuke winkels induiken. 

♥ Neem een bijbaantje 
Om al deze leuke activiteiten te kunnen bekostigen is een bijbaantje niet onbelangrijk. En je hebt dan zeker weten elke dag wat te doen. Als je vrienden terug komen van vakantie zijn zij super blut, maar jij niet. (Tenzij je natuurlijk alles hebt uitgegeven hebt tijdens het shoppen wat echt volkomen begrijpelijk is). 

♥ Ga vloggen
Als je elke dag van de vakantie gaat vloggen dwing jij jezelf om het huis uit te gaan en een zo leuk mogelijke vlog te maken. Doe alsof je een spectaculair leven hebt en leef als een diva. Zo heb je sneller een vakantiegevoel.

♥ Ga spontaan met je vriendinnen een weekendje naar een Waddeneiland om te kamperen
Wil je toch wel heel graag een weekendje écht weg zijn? Ga dan met vriendinnen zo goedkoop mogelijk naar een camping op Texel of Terschelling en ga lekker kamperen. Zo heb je een vakantiegevoel, kan je feesten én maak je vrienden op de camping!

♥ Ga naar festivals
Festivals kunnen duur zijn, maar er zijn heel veel gratis festivals! Kijk op Facebook naar evenementen die plaatsvinden in jouw buurt en zet erbij dat je aanwezig bent. Misschien gaan er ook wel kennissen van jou en ga je er samen heen.

♥ Geef een feestje
Om de zomerherinneringen compleet te maken is het tijd voor een feestje. Zorg dat je deze geeft aan het einde van de vakantie, zodat iedereen terug is en zijn of haar herinneringen en foto's kan delen. Extra fun: een tuinfeestje!

Lees ook:

Bron: Wikihow.com, Skymetweather.com, Bustle.com| Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook