Beauty

‘Ik testte een extreme deodorant en ik wil nóóit meer iets anders gebruiken’

Zweten en smelly armpits is precies een onderwerp waar je liever niet over praat. Laat staan nadenkt, maar hé: ik – Girlscene’s Renée – ben vast niet de enige die zweet. Tijd om het taboe te doorbreken en om over deodorant te praten. Want hallo, hoe kom je semi-droog de hete dagen door zonder een uur in de wind te stinken en na vijf minuten in de zon zweetplekken in je shirt te hebben? Ik heb het geheim gevonden.

Ik weet niet zeker of ik in de categorie sweaty betty val, maar ik gebruik wél graag een goede deodorant. Want ja, ik zweet ook. Helemaal als het buiten super heet is, net zoals de laatste tijd. Ik heb nu eenmaal geen zin om te stinken of om mega zweetvlekken in mijn kleding te krijgen. Sterker nog, ik vind dat er niets oncharmanter is… Dus ik schafte eens een ‘extreme deodorant’ aan om te kijken of die mij de hete zomerdagen door helpt. En ik kan je zeggen dat ik verrassend positief ben over wat ik gevonden heb in het Kruidvat schap!

odorex extra dry

Odorex Extra Dry Spray

Het onderwerp van dit gesprek is Odorex Extra Dry Spray. Het is een klein flesje met vloeistof dat je ‘s avonds met twee spuitjes op een schone, droge oksel aanbrengt. Dat zou voldoende moeten zijn om je de dagen daarna te beschermen tegen zweten. Klinkt interessant en ik had de ideale testperiode gevonden: het zou de hele week net iets onder de 30 graden zijn. Hint: ik heb geen zweetvlek gezien en geen vies geurtje geroken.

Dag 1

Dag 1 van de testperiode was meteen de eerste dag van de hitteperiode. Met een constante temperatuur rond de 28 en 29 graden raakte ik al lichtelijk in paniek. Zou de deodorant wel goed werken? Ik had niet eens back-up deo mee voor het geval dat. Maar achteraf had ik dat ook helemaal niet nodig. Zelfs na een intensieve sportles (waar ik wel zweette), stonk ik niet. De rest van de dag ben ik met droge oksels doorgekomen. En ja, dat heb ik gecheckt. Over oncharmante dingen gesproken…

Dag 2

Omdat twee spraytjes per oksel genoeg moet zijn om je twee tot drie dagen te beschermen begon ik de tweede dag semi-bang. Wat als de spray niet meer goed zou werken door de warmte van deze week? Het is per slot van rekening wederom 28 graden. Maar ik moet zeggen dat ik na een rit in een overvolle trein en mega warme tram nog steeds als een fris meisje door het leven ga. So far, so good.

Dag 3

Het is nog steeds even warm als de voorgaande dagen, daarom heb ik er just in case voor gezorgd dat ik de avond ervoor opnieuw de deodorant heb aangebracht. Met mijn zweetfobie kom ik niet graag voor verrassingen te staan. Waarschijnlijk was het niet nodig, maar aangezien er een avond sporten op het programma staat (wat ik met liefde inruilde voor een strandwandeling) nam ik geen risico. 

Dag 4

Het begint buiten langzaam af te koelen en de deo doet nog steeds z’n werk goed. Mijn kleding stinkt niet naar zweet zoals je normaal gesproken tijdens zo’n warme week wel hebt en m’n oksels voelen nog steeds droog aan. Ik ben nu al onder de indruk! Toch kan ik het niet laten om in de avond weer deodorant aan te brengen.

Dag 5

Dag 5 betekent dat het weekend bijna aanbreekt en ik zet mezelf voor het blok: nu moet ik echt langer dan twee dagen de deodorant testen. Ik slaap het hele weekend bij mijn vriend en neem géén deo mee. Dat is nog nooit voorgekomen. En zelfs na een semi-opvlieger in mijn leren jasje merk ik niet dat het invloed heeft op vieze geurtjes. Sterker nog, kleffe oksels zijn nog steeds verleden tijd. Ik heb wel een les geleerd: spray de deodorant niet onder je oksel als je je net geschoren hebt.

Dag 6 en 7

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet een mega actief weekend achter de rug heb, maar ik moet je wél vertellen dat de deodorant tot nu toe heel goed werkt. Het is vrij benauwd buiten en dat heeft totaal geen invloed op m’n oksels. Ik denk zelfs dat ik vier dagen met twee spraytjes onder iedere oksel kan. Tenminste, als ik geen zware sportlessen in m’n agenda heb staan.

Conclusie

Ik kan er kort over zijn: deze deodorant werkt tegen zowel het zweten als vieze geurtjes, dus eigenlijk alles wat de gemiddelde persoon nodig heeft. Een product moet wel heel goed zijn om mijn enthousiasme te winnen en ondanks dat het totaal geen sexy product is, werkt het wel goed. En daar valt veel voor te zeggen! Ik ben wel bang dat deze deo na verloop van tijd niet meer zo goed werkt als in het begin (is dat een ding, of ben ik de enige die daar last van heeft?), dus ik ga wel afwisselen. Liever gebruik ik niets anders meer, maar op dagen dat ik niet heel actief ben volstaat een gewone deodorant ook! Voor de zomer is het in ieder geval ideaal omdat je dan eindelijk weer een grijs shirt kunt dragen zonder bang te hoeven zijn voor die verschrikkelijk sweat patches. 

Prijs en verkrijgbaarheid

Odorex Extra Dry Spray kost €5,99. Dat is in mijn ogen totaal niet duur voor een product dat zó goed werkt en zuinig in gebruik is. Omdat het zo’n klein formaat is, is het heel handig om in je tas mee te nemen als je bijvoorbeeld op reis gaat of ergens een paar dagen verblijft. Odorex vind je bij drogisterijen en bol.com.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 9/10

Lees ook: