Health

4 simpele oefeningen waar jij een killerbody van krijgt

Met het lekkere weer is een fit lichaam geen overbodige luxe. Wij kennen het gevoel: graag willen sporten maar er eigenlijk geen tijd voor hebben. Of liever op de bank liggen en een serie kijken dan jezelf naar de sportschool slepen. Daarom hebben we 3 oefeningen die goed zijn voor je hele lichaam én gemakkelijk thuis te doen zijn voor je opgezocht.

Planken

Iedereen kent het fenomeen planken. We hebben het hier over een oefening die goed is voor het hele lichaam. Je zet je ellebogen op de grond in een rechte lijn aan je schouders en parallel aan je voeten. Je houdt je rug zo recht mogelijk. Probeer te beginnen met 30 seconden. Als 30 seconden te makkelijk wordt probeer je 40 seconden, en zo verder. Als je hier beter in wordt kan je ervoor kiezen om één per keer je voeten op een evenwichtsbal te zetten. 

Bij deze oefening werk je aan je buikspieren en rug.

Side Planking

Bij side planking sta je in dezelfde positie als bij het planken, alleen focus je je op de armen. Je leunt bij deze oefening aan de ene kant van je lichaam, dus één arm en één voet. Begin bij 30 seconden de ene kant, 30 seconden de andere kant. Tussen de oefeningen door kan je ook even je lichaam stretchen om spierpijn te voorkomen en je spieren uit te rekken. Twist: Je kan ook tijdens deze oefening je voet van boven naar beneden bewegen voor nog meer focus op je buik.

Deze oefening is goed voor je arm- en beenspieren

Planking oefeningen killerbody

V sit 

Zit op je billen en trek je benen (waardoor je voeten niet op de grond zijn), naar je toe parallel aan je schouders. Recht je armen langs je knieën. Probeer je rug recht te houden en niet om te vallen. Begin bij 20 seconden, neem een break van een minuut en doe daarna dezelfde oefening 30 seconden. Je kan ook tijdens je oefeningen met je benen bewegen waardoor de oefening zwaarder wordt. 

Bij deze oefening werk je aan je buikspieren, armspieren en rug. 

Opdrukstand

Bij deze oefening sta je in plankpositie, maar in plaats van je ellebogen zet je je vuisten op de mat. Vervolgens ga je 30 seconden van vuisten naar ellebogen en weer terug. Dit herhaal je net zo vaak tot de 30 seconden om zijn. Dan rust je één minuut en ga je weer verder. Je kan het afwisselen door ook met je armen vooruit te bewegen. 

Bij deze oefening focus je je vooral op je arm- en buikspieren.

Zo simpel kan het zijn, gewoon thuis! Probeer deze oefeningen tijdens het kijken van Netflix, of net voor het avondeten. Dan heb je een goal en wordt je gewoon Netflix-kijkend gespierd! 

Lees ook: 

Bron: Teenvogue.com, health.com, Womenshealthandfitness.com | Beeld: iStock