Series & Films

Zien: de make-up transformatie van actrice Sofia Boutella voor de nieuwe bioscoopfilm 'The Mummy'

0
...

Jij gebruikt make-up waarschijnlijk om jezelf mooi te maken, maar voor films wordt het ook vaak gebruikt om acteurs en actrices juist eng of monsterlijk te maken. En dat is precies wat er gebeurde met de prachtige Sofia Boutella die in de nieuwe bioscoopfilm The Mummy speelt, een actiefilm over een prehistorische prinses en een wereld voor goden en monsters. Sofia werd voor deze film door make-up & hair artist Lizzie Georgiou omgetoverd tot mummie. Collega Annelot kreeg een masterclass én een makeover.

the mummy
De masterclass vond plaats in Londen, maar omdat dat nou niet om de hoek is, mocht ik een dagje eerder komen. En je snapt wel dat ik dat totaal niet erg vond. Helemáál blij was ik toen de taxichauffeur mij vertelde in welk hotel ik zou verblijven. “Many celebrities stay at this hotel, miss,” zei hij. En toen ik naar binnen liep, bleek dat de chauffeur gelijk had gehad. Nog geen twee meter naast mij stond namelijk Ed Westwick. Je weet wel, die super knappe acteur uit Gossip Girl met een kaaklijn waar je spontaan knikkende knieën van krijg. Helaas is dat precies wat er op dat moment gebeurde. Ik stond met mijn mond vol tanden te kijken hoe Ed met een groep meiden op zijn hielen, het hotel verliet. Balen!

the mummy

Shoppen in Londen

Na een snelle opfrisbeurt op mijn veel te luxe hotelkamer, ging ik natuurlijk de stad in. De duurste winkelstraat van Londen zat praktisch achter het hotel, dus ik ging even lekker window shoppen in de etalages van Chanel, Dior en Prada. Daarna ging ik ook nog even naar de ‘normale’ winkelstraat, waar ik van mezelf wat leuks mocht kopen. Met mijn aankopen zat ik even later op een terrasje van een bak sushi te genieten. Dit was een goed begin van mijn trip!

Masterclass

De volgende dag kreeg ik een enórm ontbijt van wafels, aardbeien en scrambled eggs, waar ik nog vol van zat, toen het tijd was voor de masterclass. Ik werd meteen voorgesteld aan make-up & hair designer Lizzie Georgiou, die bezig was met het opmaken van een model dat sprékend op Sofia Boutella leek. Niet veel later begon Lizzie met een presentatie over alles wat erbij komt kijken als je de make-up doet voor zo’n film.

Het transformatieproces

Voordat Georgiou kon beginnen met de make-up voor de film, heeft ze samen met haar team eerst twee (!) maanden onderzoek gedaan naar het oude Egypte en hun gebruiken, zodat ze realistische looks konden maken. Daarna begon het schetsen van ideeën. Op dit punt moet er goed samengewerkt worden met de art-director en regisseur die bepalen hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

Dan begint het proces van testen. De make-up moet namelijk niet alleen mooi zijn op camera, maar ook tegen een stootje kunnen. Het moet bijvoorbeeld tegen verschillende weertypes kunnen en zelfs waterdicht zijn, voor bepaalde scènes. Ook wordt er rekening gehouden met de gecaste acteurs en actrices. Leuk behind-the-scenes-weetje: actrice Sofia Boutella was allergisch voor veel syntetische materialen, dus werd er meel en water gebruikt voor haar mummie-look.

the mummy

Real-life mummies

Dacht jij dat alles achteraf wordt bewerkt in dit soort actiefilms? Ik wel, maar dat had ik dus even goed mis. Lizzie Georgiou vindt het belangrijk dat alles er zo echt mogelijk uitziet en ze zorgt ervoor dat de acteurs tot in de puntjes verzorgd kunnen acteren. Dit is ook belangrijk voor het proces van deze mensen: zij kunnen zich door de make-up beter in hun rol verplaatsen. En zoals je je kunt voorstellen kost het wel even wat tijd om iemand om te toveren tot een real-life mummie. Lizzie vertelde zelfs dat ze soms met een heel team wel vijf uur bezig waren om één persoon helemaal in de make-up te zetten. Die acteur moest dan met de make-up nog op gaan slapen, omdat er geen tijd was om het de volgende dag weer opnieuw te doen.

Mummie make-over

En toen was ik aan de beurt: ik kreeg een mummie make-over! Eerst werd er een fantastische smokey-eye (waarmee ik best een keer naar een feestje zou willen gaan) bij me gemaakt en daarna werd ik helemaal wit geschminkt. Het begon er al redelijk eng uit te zien, toen de hiërogliefen op mijn gezicht gezet werden. Deze zijn speciaal voor de film ontwikkeld en gebasseerd op het geschrift van de oude Egyptenaren. Toen was ik klaar! Ik zag er wel wat minder eng uit dan Sofia Boutella, maar toch vond ik het super tof geworden.

the mummy

Over de film

Tom Cruise speelt de hoofdrol in de spectaculaire nieuwe 3D-bioscoopfilm The Mummy. Een prinses (Sofia Boutella) uit het oude Egypte wordt wakker in haar graftombe, die diep begraven ligt in de woestijn. Ze is vastberaden om op een gruwelijke manier wraak te nemen en wil met haar duistere krachten over de wereld heersen.

The Mummy brengt je van de verlaten zandvlaktes in het Midden Oosten naar ondergrondse labyrinten in het hedendaagse Londen. Met een mix van spektakel en spanning introduceert deze sensationele actiefilm een nieuwe, overweldigende wereld vol goden en monsters.

Met o.a.: Tom Cruise (Mission: Impossible), Sofia Boutella (Kingsman: The Secret Service, Star Trek Beyond), Annabelle Wallis (King Arthur, de tv-serie Peaky Blinders), Jake Johnson (Jurassic World), Courtney B. Vance (American Crime Story: The People V. O.J. Simpson), Russell Crowe (Gladiator) en Marwan Kenzari (Ben-Hur). De film is gemaakt door regisseur en producent Alex Kurtzman en producent Chris Morgan. Zij zijn verantwoordelijk voor een aantal van de meest succesvolle filmseries van de afgelopen jaren, waaronder Transformers, Star Trek, Mission: Impossible en Fast & Furious.

The Mummy draait vanaf nu in de bioscoop, in 3D en IMAX3D!

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook