Beauty

5 dingen die je voor, tijdens en na het zonnen moet doen voor een extra bruin gezicht

0
...

Met het zonnetje op je bol wacht je zelfs nog even met het kijken van de vlogs van Monica. Eerst even chillen in de zon en een lekker kleurtje opbouwen! Maar wist je al dat je een paar dingen voor, tijdens en na het zonnen kunt doen om een gezonde zomerse gloed op je gezicht te krijgen? Girlscene vertelt je er in dit artikel alles over. Lees maar mee!

1. Exfolieer

Ruim een dag voordat je begint aan Project Tanned Face begin je eigenlijk al. Stap onder de douche (of vind je weg naar de wasbak) en pak een exfoliërend product voor het gezicht erbij. Om mooi en egaal bruin te worden moet je namelijk eerst de dode huidcellen van je huid verwijderen. En dat doe je dus hiermee! Breng het met ronddraaiende bewegingen aan op je huid en vergeet de plekken bij je haarlijn en wenkbrauwen niet. Even afspoelen, en klaar! Het is belangrijk dat je deze stap niet vlak voor het zonnen doet. Je huid zal je dankbaar zijn.

lancaster face mist
Lancaster
€19,50

2. SPF

Het exfoliëren zit erop, dus nu is het tijd om na te denken wat je voor (en tijdens) het zonnen doet: je gezicht insmeren, natuurlijk! Je wil bruin worden, maar ook je huid beschermen tegen de schadelijke UVA- en UVB-straling. Dat doe je door een speciale zonnebrandcrème of -stick te gebruiken voor je gezicht. Nu vraag je je misschien af of je niet gewoon de fles kunt gebruiken die je ook voor je lichaam pakt en het antwoord is nee. Tenminste, als je snel puistjes krijgt is het aan te raden om een speciale zonnebrand voor je gezicht te kopen. Vergeet niet om iedere twee uur je gezicht opnieuw in te smeren en óók als je net uit het water komt.

ultrasun lippenbalsem
Ultrasun €5,49

3. Lippen

Iets wat vaak vergeten wordt is het insmeren van je lippen. Stom, want juist je lippen verbranden snel. De huid is dun en wordt vaak continu blootgesteld aan de zon, dus verbranding ligt op de loer. Gelukkig hebben veel lipproducten tegenwoordig SPF (aanrader!) en bestaan er speciale lippenbalsems die je lippen verzorgen en beschermen. Wel zo fijn als je de hele dag buiten bent. Vergeet dus niet om regelmatig je lippen even te stiften.


Kruidvat €0,99

4. After sun

De sleutel tot een bruine kleur die lang houdt is after sun. Waarom? Omdat je je huid gehydrateerd moet houden om die zomerse kleur te behouden. Gelukkig vind je tegenwoordig in de drogisterij speciale after sun maskers voor je gezicht zodat je niet alleen jezelf even lekker pampert, maar ook nog eens goed voor je bruine huid zorgt. Score! De tissuemaskers van Kruidvat kosten overigens nog geen euro, dus echt arm word je er ook niet van.

bruin gezicht zon

5. Zelfbruiner

Op een gegeven moment kun je er niet meer omheen: dat bruine kleurtje waar je zo je best op hebt gedaan verdwijnt langzaam. De tan is niet meer egaal en wordt met de dag vlekkeriger. What to do? Exfolieer allereerst je huid opnieuw (zie stap 1). Vervolgens volg je weer de eerdere stappen of stap juist over op zelfbruiner. Op die manier geniet je nog iets langer van een bruine kleur, ook al is het niet meer een echte zongebruinde huid!

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook