Fashion

Zo combineer jij de mom jeans (zonder dat je op je moeder lijkt)

De mom jeans is dé trend van dit moment. Maar alles wat wij momenteel qua broeken dragen is vooral skinny en laat nu net de mom jeans compleet het tegenovergestelde zijn, dus de paniek slaat lichtelijk toe. Hoe draag je hem? Naast dat je fashion verantwoord voor de dag wil komen, is het ook belangrijk om je vrouwelijke vormen te accentueren. Girlscene schiet je te hulp en helpt je een eind op weg met de nodige tips, shoppings en inspiratie.

jeans spijkerbroek
De ultieme tip: de beste inspiratie haal je uit streetstyle en Instagramfoto’s! Zoals de foto hierboven bij Sonia Lyson in Berlijn. Zij draagt de mom jeans super stylish met Puma Fenty Bow slippers, een logo T-shirt en een lang geblokte jas. Helemaal fashion verantwoord! 

Ben je al een fervent mom jeans drager en wil je je mom-jeans-grenzen verleggen, ga dan voor een iets uitdagendere variant. Denk aan ripped mom jeans of juist eentje met bloemen: 

Madison Beer rockt ‘m op de loper met een basic wit shirt, Gucci riem en een lange zwarte jas:
 

Liever geen sneakers en ga je voor een wat vrouwelijkere look, combineer de mom jeans dan met netpanty en een paar goede hakken: 

 

 

 

Ook bij de bloggers, vloggers en influencers blijft deze trend zeker niet onopgemerkt. Diana Leeflang draagt haar mom jeans met een schattig shirtje en stoere platform sneakers:

Jiami draagt haar gestreepte mom jeans met roze Converse All Stars en een basic witte trui. Super casual en toch helemaal on trend. 
 

 

Naast de nodige dosis inspiratie is het shoppen geblazen, wij hebben een aantal looks met de mom jeans voor je samengesteld.

Look 1: 

mom jeansblouse mom jeans combinerenmom jeans combineren converse

Mom jeans: €55,00
Simpel witte blouse: €37,84
Witte Converse: €69,99

Look 2: 

Mom jeansdr martens mom jeansshirt mom jeans jack mom jeans

Mom jeans: €24,99
Dr. Martens eronder: €165,00
Shirt met lippen: €6,99
Spijkerjackie erop, dubbel denim: €69,95

Look 3: 

Cute top mom jeansmom jeans zwartmom jeans combinerenmom jeans

Zwarte mom jeans: €47,30
Kanten crop top: €37,00
Zwarte hakkies: €38,00
Zwarte choker: €7,00

Look 4: 

mom jeans kleurmom jeansmom jeansmom jeans

Hippe kleur mom jeans: €43,24
Streepjes body: €7,99
Haarband zwart: €4,00
Bomberjack met print: €28,00
 

Lees ook:

Must reads 👀