Beauty

Met deze 7 tips behoud je net iets langer je zomerse kleurtje

0
...

Tijdens je vakantie heb je elke dag trouw in de zon gelegen op het Spaanse strand, in de hoop dat je melkflessen verdwijnen. Na veel bloed, zweet en tranen heb jij een mooi zomers kleurtje gekregen, maar eenmaal thuis lijkt je kleurtje als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen... Met deze 7 tips zorg jij ervoor dat je de rest van de zomer van je kleurtje kan blijven genieten!

1. Ga niet te lang in bad liggen 
Een bad droogt de huid uit waardoor je zomerse kleur sneller verdwijnt. Daarom is een lang, warm bad niet zo’n slim idee wanneer je zo lang mogelijk van je kleurtje wil genieten. Kies liever voor een douche en smeer je huid in met een flinke laag bodylotion. Ook zwemmen kan ervoor zorgen dat je huid droog wordt. Blijf daarom niet uren dobberen in het water en hydrateer je huid nadat je uit het water komt. 

2. Drink veel water
Het is niet alleen belangrijk je huid te hydrateren aan de buitenkant, maar ook van binnen. Drink daarom veel water om je vochtbalans op peil te houden. Helemaal wanneer je veel zweet (uhhh, de hele zomer dus) is het belangrijk genoeg te blijven drinken. 

3. Eet gezond
Ook door bewust te eten kan jouw kleurtje langer blijven zitten. Kies voor producten zoals kalkoen, eiwitten, zalm, amandelen en avocado’s. Deze zitten namelijk vol trypsine dat ervoor zorgt dat je tan langer zichtbaar is.

4. Vervang je douchegel 
Een douchegel kan de huid uitdrogen. Kies liever voor een product dat je huid niet alleen reinigt, maar ook de huid verzorgt. Een goed alternatief is bijvoorbeeld doucheolie. Vergeet hierna niet je huid in te smeren met lotion! 

5. Neem een koude douche
Vooral wanneer je verbrand bent kan een warme douche nogal pijn doen… Maar het warme water zorgt er ook voor dat je huid uitdroogt. Beter is het om een snelle, korte douche te nemen. Kun je direct even afkoelen na je tête-à-tête met je crush. ;-)

6. Draag witte kleding
Een truc die áltijd werkt. Het wit steekt extra af bij je zomerse (bruine) teint waardoor je nóg bruine lijkt. Kom maar op met die witte jurkjes en broeken!

7. Onderhoud je kleur
Nu je eenmaal een laagje hebt opgebouwd word je een stuk sneller bruin dan normaal. Ga daarom regelmatig de zon in, en niet te lang achter elkaar. Vergeet niet om altijd met een zonnefactor te smeren, ook als het weer niet extreem zonnig is! Je kan natuurlijk ook kiezen voor een bezoekje aan de zonnebank of je gaat aan de slag met zelfbruiner.

Lees ook:

Bron: Dailymail, Cosmopolitan | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook