Lifestyle

17 activiteiten voor op een regenachtige vakantiedag

0
...

Het is zomer, maar zomer in Nederland is niet gegarandeerd non-stop 30 graden. Nee, we weten dat het in Nederland in de ochtend acht graden kan zijn met regen, en in de middag ineens 20 graden met een zonnetje. Zo is Nederland en dat weten we. Toch is het altijd een teleurstelling als je iets leuks wil doen in de vakantie, maar het regent de hele dag. Wat moet je dan? Wij hebben wat tips op een rijtje gezet die je kan doen als het weer even niet meezit.

1. Film
Een filmpje kijken op bed met een vriendin met heel veel eten, of gezellig naar de bios is een heel goede optie als het buiten regenachtig is. Je zit lekker knus bij elkaar met popcorn en chocolademelk en kijkt naar gezellige chickflick films!

2. Verwendag
Houd een verwendag. Tijd voor jezelf is heel belangrijk, maar soms schiet dat er even bij in. Op een regenachtige dag is er vaak genoeg tijd om jezelf te vermaken door in bad te gaan met tijdschriften of een masker op te doen.

3. Plakboek
Maak een plakboek. Verzamel foto’s van vroeger (het is sowieso leuk om een middagje oude foto’s terug te kijken) en plak ze in een boekje. Zet er verhalen bij die je je nog kan herinneren van toen je nog een kleintje was. Misschien heeft je moeder nog wat leuke spulletjes van vroeger die je erbij kunt plakken?

4. Spelletjes
Nodig je friends uit en houd en spelletjesmiddag bij jou thuis. Zorg voor veel eten en leuke (bord)spellen. Een dag je telefoon uit, het is een hele uitdaging.

5. Bakken
Zin in een lekkere taart of koekjes? Bak ze zelf! Eerlijk is eerlijk, je hebt op deze regenachtige middag toch niets beters te doen. En hoe gezellig is het om met je zusje/vriendin/moeder samen een heerlijke taart te bakken? Je kan hem ook nog eens zelf opeten als hij af is.

6. Verhalen schrijven
Houd je van schrijven? Bedenk een spannend verhaal en ga ermee aan de slag. Dit kan je ook echt met de hand schrijven, lekker oldschool! Of begin een dagboek en schrijf er alles in over jezelf.

7. Gamen
Houd je van gamen? Dan zijn de dagen dat het regent de allerbeste dagen. Je kan ongegeneerd de hele dag jouw favoriete game spelen. Of haal De Sims uit de kast! De Sims is het perfecte spel tegen verveling en regen. Hier ben je wel een dag zoet mee.

8. Sporten
Je kan natuurlijk ook gaan sporten. Als je geen zin hebt in de fietstocht naar de sportschool kan je binnen in je huis wat oefeningen doen, of yoga. Dansen is ook sporten en kan ook heel goed helpen om je hoofd leeg te maken.

9. Lezen
Houd jij van lezen maar kom je er in het dagelijks leven niet aan toe om rustig bij het raam te zitten met een boek? Pak dan nu je kans, want vandaag is het moment om je met je billen op de bank te installeren, het liefst in je pyjama, en de hele dag genieten van een paar leuke boeken.

Regenachtige dag tips verveling

10. Schilderen
Als je van tekenen houdt is het leuk om met je kunst een stapje verder te gaan en je oude kwatsen uit de schuur te halen. Haal in het dorp of in de stad een canvas en ga aan de slag, wat voor gaaf kunstwerk komt er bij jou uit?

11. Museum
Je kan natuurlijk ook een museum bezoeken dat je leuk lijkt. Bijvoorbeeld het Gemeentemuseum, Naturalis of Nemo!

12. Bingewatchen
De hele dag Netflix aanzetten en je favoriete series nog eens kijken is ook een hele fijne optie. Even nergens aan denken en gewoon genieten van de serie die je al kent.

13. Koken
Nodig je vriendinnen uit om bij je eten, zoek een lekker recept op internet en ga aan de slag! Wordt het uiteindelijk helemaal niks? Lach erom met je vriendinnen en bestel een pizza, de avond is nog steeds niet verpest.

14. Kast uitruimen
Dit is het moment om je kledingkast een grote schoonmaak te geven. Alles lekker een keertje passen, leuke setjes maken en dingen weggooien die je niet meer wil. Er is geen betere dag én het is ook nog eens best wel leuk om te doen.

15. Instagram
Je kan natuurlijk ook gewoon lekker de hele dag beroemde mensen stalken op Instagram en Facebook. Superfijn om gewoon te kijken naar hun feed en zo een kijkje te nemen in het leven van een famous persoon!

16. YouTube
Of je kijkt de hele dag YouTube naar leuke vlogs van je favoriete vloggers. Kijk naar make-up filmpjes of fashion vlogs. Probeer daarna zelf de look na te maken of kijk of je misschien dezelfde soort outfit kan maken met je eigen kleding.

17. Online shoppen
De hele dag online shoppen is ook heel fijn. Kijk voor inspiratie wat Look Books van bekende YouTubers. Maak bij elke leuke online winkel een mandje aan en gooi alles erin wat je leuk lijkt. Maak uiteindelijk een kleinere selectie van alles wat je graag wil hebben.

Lees ook: 

Bron: realsimple.com, Danielbranch.com, wisebread.com | Beeld: Pixabay

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook