News

Shirley (19) moet een kunstgebit door energiedrankjes

3
...

Even een energiedrankje in de pauze, daar is toch niks mis mee? Toch komt het drankje steeds vaker negatief in het nieuws. Deze week werd bekend dat een 16-jarige tiener uit Amerika is overleden door een overdosis cafeïne. Maar energiedrankjes hebben nog meer gevaarlijke gevolgen. De 19-jarige Shirley uit Terborg moet een kunstgebit als gevolg van haar verslaving aan energiedrankjes.

Twaalf energiedrankjes per dag dronk Shirley Kuiperij uit Terborg gemiddeld. De 19-jarige vrouw was zo verslaafd aan de drankjes, dat ze in behandeling is. Sinds maart raakt ze geen blikje meer aan. Haar verslaving kwam aan het licht toen een docent opmerkte dat ze een blikje opende en hoe slecht het van haar was. Daarna kreeg ze opmerkingen van klasgenoten. Opeens begon ik te huilen, ik voelde me betrapt.” Shirley nam na de les haar docent in vertrouwen. „Ik ben toen op aanraden van haar met iemand van de verslavingszorg gaan praten," vertelt ze tegenover Metro.

In de eerste week van het afkicken werd ze erg ziek. "Ik was misselijk en zo ontzettend moe. Ik zat niet lekker in mijn vel en was ontzettend chagrijnig. Ik heb toen heel veel geslapen." Ondanks dat Shirley geen energiedrank meer drinkt, denkt ze er nog wel veel aan. "Als ik wakker word, is het eerste wat ik denk: een blikje drinken."

De strijd tegen haar verslaving aan energiedrankjes is nog lang niet voorbij. De drankjes hebben blijvende schade aangericht. ""et ergste wat ik aan mijn verslaving heb overgehouden is een slecht gebit. Al die suiker heeft m’n tanden zo aangetast dat ik waarschijnlijk binnenkort een kunstgebit moet. Daar heb ik veel verdriet van. Ik had vroeger mooie tanden," vertelt Shirley. Ze wil iedereen waarschuwen voor de drankjes. 

Lees ook: 

Beeld: pixabay

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

 • 7 maanden geleden Demiixx

  Ik vind het goed dat dit spul zo negatief in het nieuws komt de laatste tijd. Heel jammer van het kunstgebit, maar typisch een geval: eigen schuld dikke bult.

  En Amica, het gaat nu over energiedrank, snap niet dat je er opeens twee andere dingen bij haalt (die idd ook slecht zijn) die er niks mee hebben te maken. Alles is slecht als je er te veel van drinkt, maar energiedrank is al heel snel te slecht. Dan hoef je er nog geen eens te veel van de drinken.

 • 7 maanden geleden Amica

  Van frisdrank en fruitsap krijg je ook een slecht gebit hoor.

 • 7 maanden geleden Lisette

  Die zooi is toch nergens goed voor. Met mate drinken of helemaal niet. Jammer voor haar dat ze een kunstgebit moet, wel fijn dat ze nu ook hopelijk van die verslaving af is.

 1. 1