News

Waarschuwing! Tiener sterft door het drinken van cafeïnedrankjes

1
...

Iedereen herkent het wel: rond vier uur 's middags heb je nog bergen werk te verzetten, maar de energie is er niet meer. What to do? Sommige pakken dan een energiedrankje of zetten een kop koffie, maar dat kun je in het vervolg beter niet meer doen. Of in ieder geval, niet in de hoeveelheden van een Amerikaanse tiener die hierdoor overleden is.

Het is super heftig: stel, je zit in de klas en opeens is er iemand die in elkaar stort. Dood. Het klinkt onwerkelijk, maar het is wel de realiteit van Amerikaanse jongeren in South Carolina die zich de klasgenoten van Davis Cripe noemden.

Overleden door cafeïne-drankjes

Niet alleen is het enorm schrikken als iemand letterlijk dood neervalt, het is ook de vraag hoe zoiets heeft kunnen gebeuren. De oorzaak is inmiddels duidelijk: Davis was gek op energiedrankjes, gezoete koffie en Mountain Dew (frisdrank met cafeïne). Die combinatie dronk hij vorige maand binnen twee uur, waarna hij hartritmestoornissen kreeg.

tiener overleden cafeine

Gevaarlijk

Door het overlijden van deze tiener waarschuwt de politie in Columbia nu voor de gevolgen van deze drankjes en de 'vergaande gevolgen'. Het hart van Davis kon de hoeveelheid cafeïne in combinatie met zijn lichaamsgewicht niet aan. Probeer deze drankjes dus het liefst zo min mogelijk te drinken en als je het wel doet: drink het met mate.

Lees ook:

Beeld: Pixabay | Bron: AD.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  1. 1