News

Waarschuwing: waarom je die leuke glitterhoesjes beter NIET kunt kopen

Glitterhoesjes voor je telefoon zijn als de Vans aan je voeten. De kers op de taart. Met andere woorden: waar jouw telefoon gaat, daar gaat een glitterhoesje. Al snel raak je verknocht aan de bewegende glitters op de achterkant van je telefoon, maar wist je al dat het een heel goed idee is om je hoesje zo snel mogelijk te vervangen? Er is wéér bewijs dat ze hartstikke gevaarlijk zijn. Lees maar mee.

Sommige dingen wil je niet geloven. Net zoals het nieuws dat glitterhoesjes hartstikke gevaarlijk zijn… Helaas is dat wel de realiteit. Op Girlscene HQ nemen we in ieder geval wel afscheid van onze glitters (met pijn in ons hart, dat wel), want na het lezen van de volgende berichten kunnen we met deze relatie echt niet meer doorgaan.

Gevaar

Misschien heb je het eerder al eens gelezen, maar de vloeistof in zo’n glittercase moet in het hoesje blijven omdat het anders een gevaar vormt voor je huid (en gezondheid). En ja hoor, drie keer raden wat er is gebeurd… Er is weer een case gaan lekken. Of twee. Als de vloeistof in contact komt met je huid ontstaat er irritatie, om over de chemische geur maar te zwijgen.

Uitslag

De vloeistof geeft je huid zelfs uitslag. OMG. “Het is schattig. Het schreeuwt: ik moet het hebben! Maar het is niet goed. De damp is sterk. Je huid brandt. Laat uitslag achter. Waarom is er geen waarschuwingslabel? Hoe is dit oké?”, schrijft iemand op Facebook. Maar ze is niet de enige met problemen…

Lees ook:

Beeld: Instagram

Must reads 👀