Lifestyle

10 creatieve manieren om je Instagram Stories awesome te maken

0
...

Snapchat, who? Ben je tegenwoordig ook helemaal into je Instagram Stories zo creatief en mooi mogelijk te maken? Dan past dit artikel helemaal bij jou. Girlscene is namelijk óók groot fan van deze Instagram functie en daarom zochten we op hoe je jouw Instagram Stories zo awesome mogelijk kunt maken, net zoals de grote bloggers doen. Lees snel verder!

Eerlijk is eerlijk: in het begin waren we nogal sceptisch toen Instagram de Stories functie introduceerde. Hoe bedoel je, we doen Snapchat even na? Maar na een tijdje zijn we stiekem toch fan geworden en ja, wij zijn van die meiden die ons best doen om toch een leuk plaatje neer te zetten. Bij Instagram Stories kun je pas echt je creativiteit loslaten en dankzij deze tips ziet jouw Story er nog veel beter uit.

1. Gebruik een foto uit je filmrol
Bij Instagram Stories hoef je niet per se een foto te maken van wat er op dat moment gebeurt. Misschien heb je eerder op de dag een foto gemaakt die je later wil delen. Dat kan! De foto's van de afgelopen 24 uur vind je namelijk ook in je Instagram Stories, zodat je dat kunt delen op welk moment je maar wil die dag.

Swipe omhoog > kies een foto uit je filmrol


2. Verander de locatie, tijd en temperatuur button

Wist je al dat je de buttons van locatie, tijd en temperatuur kunt veranderen? Zo ziet jouw Story er al snel net iets anders uit dan die van je vriendinnen. Het werkt heel simpel: klik simpelweg op de button die je wil gebruiken. Als de button op je foto staat tik je er vervolgens op en zie je zo welke varianten er nog meer zijn voor locatie/tijd/temperatuur.

3. Zoom in en uit tijdens het filmen
Je maakt een video net iets spannender door in (en uit) te zoomen terwijl je filmt. Het enige wat je hoeft te doen is de knop ingedrukt houden om te filmen en met je andere hand de in- en uitzoom beweging te maken die je normaal ook doet als je wilt in- of uitzoomen voor een foto. Op deze manier leg je bijvoorrbeeld meer nadruk op een bepaald object, ding of persoon dat je wil laten zien.


4. Kies voor verschillende kleuren tekst

Voeg je tekst toe aan je Instagram Stories? Speel dan eens met kleuren. Zo kun je ieder woord een andere kleur geven (selecteer de tekst, kies een kleur) of typ de tekst nog een keer in dezelfde grootte en geef het een andere kleur, waardoor je een gelaagd effect krijgt. Dit kun je natuurlijk ook doen als je met de hand tekst toevoegt aan je Stories.


5. Geef je foto een filter

Toegegeven, de filters van Instagram Stories zijn beperkt, maar soms zit er wél de juiste filter tussen die je foto net iets mooier maakt. Je bent bezig met Instagram: hier draait alles om een foto mooier maken. Verander de filter door naar rechts te swipen en wie weet vind je er wel één die jouw afbeelding net iets mooier maakt.


6. Schrijf met de hand

In Instagram Stories heb je drie opties om zelf tekst (of wat dan ook) toe te voegen: met de markeerstift, pen en highlighter. Ja, het is lastig om mooi te schrijven op je telefoon zonder een speciale pen. Daar zijn wij ook nog druk mee bezig, maar oefening baart kunst. Vergeet niet om de grootte van de balpen of markeerstift aan te passen als je een keer wat anders wil proberen.

7. Teken om je Stories leuker te maken
Met de markeerstift, pen en highlighter kun je zoveel meer dan alleen schrijven. Maak juist je Stories leuker door er kleine tekeningen bij te maken of door een hartjes/sterren/stippen toe te voegen en dan het liefst in verschillende kleuren. Of voeg juist humor toe met een 'tekening'. Wedden dat mensen je Stories dan blijven bekijken?

8. Pak je snaps van Snapchat
Ben je nog wel groot fan van Snapchat? Dan gebruik je toch gewoon je snaps op Instagram? Daar mis je nog de filter met hondenoortjes. Sla de snap die je door wilt plaatsen op Instagram Stories op in je filmrol en volg in de Instagram app de stappen die bij tip 1 staan. Et voilà!

9. Maak te gekke Boomerangs
Boomerang is een geval van love it or hate it, maar als jij het te gek vindt moet je het vooral blijven gebruiken. Ook met Boomerang laat je makkelijk je creatieve geest los om een zo'n tof mogelijke Boomerang te maken. Oh, en ook je Boomerangs haal je uit je filmrol als je 'm al eerder op de dag hebt gemaakt.

10. Download apps voor je Stories
Heb je nog ruimte op je telefoon om wat apps te downloaden? In dat geval mogen PocketVideo en InShot niet ontbreken. Met PocketVideo maak je een vette verticale video voor Instagram Stories en met InShot zorg je ervoor dat iedere foto netjes tussen je Stories past.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Refinery29.com en Tabithacarro.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook