Films & Series

Selena Gomez legt uit waarom ze kinderen bang wil maken met 13 Reasons Why

Mocht je onder een steen hebben gelegen: de meest besproken serie van het moment moet wel Netflix’ 13 Reasons Why zijn. En mocht je het nog niet weten, Selena Gomez heeft ervoor gezorgd dat de serie bestaat. Door het zware onderwerp van de serie werd er nogal wat kritiek verwacht en nu is het de beurt aan Selena om erop te reageren. Dat doet ze als volgt…

Lang verhaal kort: 13 Reasons Why is een serie dat gaat om Hannah Baker, een meisje dat zelfmoord pleegde. Voor ze uit het leven stapte heeft ze 13 cassettebandjes ingesproken waarin ze uitlegt waarom ze het zichzelf aandeed. Een heftige serie dus, maar Selena Gomez vond het belangrijk om het taboe rondom tieners die zelfmoord plegen te doorbreken én om het bespreekbaar te maken. Maar ook om kinderen ‘bang’ te maken.

Sommige scholen verbieden de leerlingen om überhaupt over de serie te praten en anderen vinden het schokkend dat de serie mensen juist zou triggeren om zichzelf van hun leven te beroven, net zoals Hannah. Selena wist al van tevoren dat er kritiek zou ontstaan, maar wilde de serie hoe dan ook naar buiten brengen. “Het is geen makkelijk onderwerp om over te praten, maar ik ben blij met hoe het gaat.” De show noemt ze niet voor niets een prachtig, tragisch en ingewikkeld verhaal.


Selena wil juist dat de serie kinderen angstig maakt en dat het hen een beetje in de war brengt. Op die manier zou het onderwerp, iets wat overal te wereld gebeurt, besproken worden. Dat is Selena in ieder geval gelukt. Het gebeurt te vaak dat je in het nieuws leest dat een tiener uit het leven stapt en als deze serie ook maar iets helpt om dat getal naar beneden te halen, dan is dat alleen maar mooi. Zelfs als de serie daarom een beetje shockerend is.

Lees ook:

Beeld: Brunopress | Bron: Cosmopolitan.com

Must reads 👀