Food

5x simpele en healthy zomerdrankjes

Bij een warme zomerdag of zwoele zomeravond hoort natuurlijk een heerlijk zomers drankje. Je kunt natuurlijk een kant-en-klaar pak in de supermarkt halen, maar het is nog veel lekkerder als je er zelf een maakt. Wanneer het drankje dan ook nog een healthy is, is hij helemaal top! Lees snel verder voor vijf healthy en simpele zomerdrankjes

Een alcoholvrije mojito
Pak een groot glas en vul hem tot de helft met water. Schenk er een beetje sprite bij totdat je glas voor ¾ vol is. Voeg vervolgens wat blaadjes munt en partjes limoen toe. Doe er een schep bruine basterdsuiker bij. Je maakt het drankje af door het tot de nok te vullen met ijsklontjes. Roer alles nog even goed door elkaar en je alcoholvrije mojito is klaar!

Mojito met watermeloen
Maal een watermeloen tot pulp eventueel met wat verse muntblaadjes. Voeg vervolgens een heel klein beetje (30ml) rum toe. Crush wat ijs en roer dit door de sap. Voeg nog wat extra muntblaadjes toe en top het af met sparood.

Wodka-ijsthee
Maak zelf een heerlijke ijsthee met een klein beetje wodka. Dit recept is erg verfrissend en smaakt niet naar die te zoete ijsthee uit pak. Meng een shotglaasje met vanille wodka met een kop groene thee en voeg wat limoensap toe. Voeg vervolgens wat partjes perzik of schijfjes citroen toe. Om het iets zoeter te maken kun je een heel klein beetje honing toevoegen en klaar is kees.

5x zomerse drankjes
Vruchtengranita
Een granita is een soort slushpuppy en is dus een super verfrissend drankje. Ideaal voor op een warme zomerdag. Breng 250 gram fruit naar keuze aan de kook met 50 gram suiker en 250 ml water. Laat het een beetje inkoken en zeef de siroop vervolgens. Maal ijs in een blender en verdeel het ijs over glazen. Schenk de siroop bij het ijs totdat het glas voor ⅔ vol is. Serveer het drankje met een ijslepel en garneer het met wat stukjes fruit of een takje munt.

Strawberry daiquiri
Dit is een heerlijk zoet en zomers drankje. Je moet wel een klein beetje oppassen, want door de zoete aardbeien vergeet je bijna dat er alcohol in zit. Zorg dat je aardbeien lekker zoet zijn, want anders smaakt je daiquiri nergens naar. Doe een bakje aardbeien, wat rum, limoensap en ijs in de blender. Laat de blender draaien totdat de substantie op een slushpuppy lijkt. Vind je het nog niet zoet genoeg? Voeg wat rietsuiker toe. Doe het drankje in een glas en je hebt een heerlijke strawberry daiquiri.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Foodnes.nl, 24kitchen.nl, Uitpaulineskeuken.nl 

Must reads 👀