Lifestyle

6 tips om gemotiveerd te blijven tot de vakantie

0
...

Verlang jij naar het strand, terrassen in de zon en lange zomeravonden? Of je nu eindexamen doet, werkt of studeert; de laatste weken tot de vakantie lijken altijd ééuwen te duren. Gelukkig hebben wij de perfecte tips die je een flinke boost motivatie geven zodat je de laatste weken nog lekker kan knallen!

1. Stel een doel
Allereerst is het belangrijk om een doel vast te stellen. Komt er een tentamenweek aan, heb je een belangrijke deadline of doe je soms examens? Wanneer je een doel hebt kun je hier naartoe werken. Dit hoeft helemaal geen groot doel te zijn, belangrijker is dat het doel haalbaar is. Heb jij moeite met wiskunde en heb je een voldoende nodig? Leg dan de lat vooral niet te hoog. Super dat je voor een zo'n hoog mogelijk cijfer wil gaan, maar wees ook realistisch. Haal je normaal een drie voor wiskunde, dan is de kans klein dat je nu opeens een acht haalt. Een zes is al een stuk realistischer.

2. Focus op het resultaat
Nu je een doel hebt vastgesteld is het belangrijk dat je je focust op het eindresultaat. Die voldoende voor wiskunde zorgt er namelijk voor dat je overgaat naar de volgende klas. Zo hoef je gedurende de zomer geen moment meer aan school te denken en kun je heerlijk genieten op je vakantiebestemming. Het werkt ook om te denken wat de consequenties zijn als je je doel niét haalt. Maak je geen huiswerk, dan haal je een onvoldoende, blijf je zitten en moet je nóg een extra jaar naar school!


3. Maak een planning
Door op tijd te beginnen en een planning maken voorkom je dat je last minute opeens veel moet doen om je doel te behalen. Begin daarom op tijd en maak een planning. Plan bijvoorbeeld elke dag een half uurtje in om wiskunde door te nemen. Zo ben je er elke dag even mee bezig en ben je niet al te veel tijd kwijt. Wees niet bang om hulp te zoeken. Dit kan ook helpen voor je motivatie. Is je BFF super slim? Dan is zij de perfecte kandidaat om samen je huiswerk mee te maken. Je kan ook aan je ouders vragen of zij je willen helpen door bijvoorbeeld huiswerk te overhoren. Vooral als je weet dat je het lastig vindt om je aan deadlines te houden helpt dit. Je zou natuurlijk ook nog kunnen kiezen voor huiswerkbegeleiding.

4. Beloon jezelf
Naast een planning is het belangrijk om jezelf te belonen zodat je deze doelen bereikt. Dit mag iets groot zijn zoals een nieuwe tas voor op vakantie, maar ook iets klein zoals een aflevering kijken van je favoriete serie. Heb jij vijf wiskundesommen (ja, we blijven in het wiskunde thema) gemaakt? Dan is het tijd voor een aflevering van Riverdale of Gossip Girl. Yay! Het is ook belangrijk dat je zo nu en dan rust neemt, je hersenen hebben dit nodig. Voel je dus niet schuldig als je Netflix opent. 

5. Ruim op
Je werkt beter in een omgeving die netjes en opgeruimd is. Heb jij 0,0% motivatie om te beginnen aan je huiswerk? Dan ligt dit soms aan de gigantische rotzooi op je bureau. Ruim daarom op! Je ziet dat het in je hoofd ook direct een stuk rustiger is geworden en dat die stapel huiswerk een stuk minder erg lijkt.

6. Zet je telefoon uit
Snel afgeleid waardoor je motivatie verliest? Zet gewoon je telefoon uit (we know, makkelijker gezegd dan gedaan). Op deze manier blijf je gefocust en je concentreren op de taak die je moet volbrengen. Door je telefoon uit te zetten word je niet afgeleid door berichtjes van je vriendinnen of de Facebook status van je ex-vriendje.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook