News

Topshop ligt zwaar onder vuur en het heeft alles te maken met anorexia

5
...

Je kunt geen modeblad openslaan of modeshow kijken zonder ultra slanke vrouwen te zien. Sommige modellen zijn té dun, en daar is al jaren kritiek op. Maar ook als je een winkel binnenloopt word je geconfronteerd met anorexia. En daarom ligt Topshop op dit moment zwaar onder vuur... 

Topshop heeft veel klanten boos gemaakt. Het modemerk is onder vuur komen te liggen nadat een moeder uit Engeland een foto die haar dochter in de winkel had gemaakt had geplaatst op Facebook. Wat er aan de hand is? De paspoppen van Topshop zien er véél te dun uit.

"Het is niet gek dat veel van mijn vriendinnen denken dat ze dik zijn of ontevreden zijn met hun lichaam," zei de boze dochter toen ze de dunne paspoppen zag. "Mogen meiden niet gelukkig zijn met welke maat ze dan ook hebben? Mogen we niet eten? Hierdoor voelen mijn vriendinnen zich slecht over hun eigen lichaam en denken ze dat ze geen dingen mogen eten waar ze gek op zijn."

Dit is niet de eerste keer dat Topshop onder vuur ligt door te dunne paspoppen. In 2014 kreeg het modemerk ook al zware kritiek door het uiterlijk van de paspoppen. Opvallend is dat Topshop een jaar geleden beloofde om de te dunne paspoppen te vervangen, maar die belofte zijn ze blijkbaar niet nagekomen.

Topshop heeft nog niet gereageerd op de kritiek. 

Lees ook: 

Topshop slaat de plank volledig mis met absurde jeans

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

5 reacties

 • 7 maanden geleden Nonamana

  Eerlijk gezegd, vind ik dit niet eens heel storend!

  Ik heb mijn hele leven als moeite met aankomen en op gewicht blijven.. en nee niet omdat ik ziek ben of eetstoornis heb.

  Hopeloos word ik ervan als ik gewoon geen enkele normale jeans meer pas, te groot!

  Dus voor iemand als ik geeft het een beetje zelfvertrouwen om ook de "dunne" maatjes te zien in de winkel.

  Er gaat altijd zoveel aandacht naar de dikke mensen, de mensen die halfnaakt in de sportschool verschijnen en ook vooral mensen die niet anders dan anorexia hebben.

  MAAAR ECHT NIET ELKE DUNNE VROUW/JONGEN , HEEFT METEEN ANOREXIA!!

 • 7 maanden geleden Is@

  Dun zijn is heel iets dan anorexia. Anorexia is een psychische stoornis, dun zijn is minder wegen dan normaal. Bij beide komt ondergewicht kijken maar dit betekent niet dat anorexia een definitie voor dun zijn is. 'Sommige modellen zijn té dun, en daar is al jaren kritiek op. Maar ook als je een winkel binnenloopt word je geconfronteerd met anorexia.' Is dus een hele foute zin. Modellen zijn vaak te dun maar dit betekent NIET dat ze anorexia hebben. Het is al gevraagd die zin te veranderen. Doe het ook want deze zin is totaal fout en dom. Weet wat je schrijft!

 • 8 maanden geleden kopjechino

  Beetje overdreven in mijn mening.

 • 8 maanden geleden Jade

  Sorry hoor, maar anorexia is veel meer dan alleen maar dun zijn.

  Dit staat er letterlijk in de inleiding: 'Sommige modellen zijn té dun, en daar is al jaren kritiek op. Maar ook als je een winkel binnenloopt word je geconfronteerd met anorexia.'

  Lieve mensen bij de Girlscene redactie, kunnen jullie dat alsjeblieft even aanpassen?

  Liefs Nora

 • 8 maanden geleden Vleeseter

  Die paspoppen zijn echt veel te dun!

 1. 1