Lifestyle

Waarom iedereen het boek 'Niet wat jij denkt' van Jiami moet lezen

2
...

Jiami is één van de succesvolste bloggers en YouTubers van Nederland. Ze heeft een passie voor mode, make-up en programmeren. Zo heeft ze zelfs haar eigen website gecodeerd. Alles in het leven van Jiami lijkt een groot succes. Met haar boek 'Niet wat jij denkt' laat ze zien dat niet alles in haar leven zo perfect is...

Over Jiami


Jiami is één van de succesvolste bloggers en YouTubers in Nederland terwijl ze slechts zeventien jaar oud is. Haar blog trekt maandelijks zo’n 210.000 unieke bezoekers en ook haar eigen YouTube-kanaal is een groot succes. In 2012 start Jiami met haar blog onder de naam Lifesplash. Jiami deelt haar passie voor mode, make-up en coderen op haar blog. Het lijkt alsof het leven van Jiami een groot succesverhaal is, maar na het lezen van haar boek ‘Niet wat jij denkt’ wordt duidelijk hoe dapper Jiami echt is.

Net als vele andere bloggers (Anna Nooshin, Mascha, Monica Geuze) koos Jiami ervoor om een boek te schrijven. Op de redactie waren we even sceptisch; alwéér een blogger met een boek. Maar ‘Niet wat jij denkt’ is zó anders dat we niets anders konden dan pagina’s omslaan.


Niet wat jij denkt

“De 17-jarige Jiami is blogger, YouTuber, programmeur en influencer. Ze is 9 jaar oud als ze haar eerste website bouwt, en 12 als ze begint met bloggen. Het is ook in die tijd dat ze anorexia krijgt. De kilo’s vliegen eraf en haar gewicht bereikt de gevaarlijke ondergrens van 33 kilo. Door het contact met haar volgers krijgt ze langzaam maar zeker grip op haar eetstoornis en maakt ze het tot haar missie om coding door jonge meiden op de kaart te zetten. In Niet wat jij denkt vertelt Jiami openhartig en eerlijk haar verhaal: van de zwarte perioden in haar leven tot de vele positieve mijlpalen als gevolg van haar beslissing om uiteindelijk ja tegen het leven te zeggen.”

In haar boek is precies te lezen hoe Jiami zich voelt tijdens de zwaarste periode in haar leven. Je merkt hoe graag ze beter wil worden, maar ook hoe graag ze ‘De Stem’ tevreden wil houden. ‘De Stem’ wint en zorgt dat Jiami zich totaal overgeeft aan de anorexia. Op haar dieptepunt weegt ze nog slechts 33 kilo. Jiami weet in haar boek vast te leggen dat anorexia geen keuze is, maar een ziekte. Daarnaast deelt ze wat anorexia doet met een jong meisje.

Naast de zware onderwerpen worden ook de leuke dingen in het leven van Jiami beschreven, haar blog staat hierbij centraal. Haar blog is wat Jiami door de zware periode heen heeft geholpen. Elk berichtje of reactie gaf haar steun.

De donkere periode in haar leven wordt in het boek besproken op de zwarte pagina’s. Op deze pagina's confronteert ze ‘De Stem’. Haar gewicht is ook te zien op veel van deze pagina’s, iets wat ontzettend confronterend is. Je ziet haar steeds zieker en zieker worden. Jiami wil beter worden, maar niet eten. De eetstoornis neemt haar leven over en zorgt dat ze de leuke dingen die ze nog heeft niet meer mag doen.


Gelukkig krijgt Jiami hulp en wordt ze steeds beter. De zwarte pagina’s veranderen in steeds lichtere pagina’s tot alles wit is.

Het boek is eenvoudig te lezen en geschikt voor alle leeftijden. Jiami heeft zich in dit boek compleet bloot gegeven, wat ontzettend dapper van haar is. Het verhaal is puur en eerlijk. Na het lezen van ‘Niet wat jij denkt’ ken je Jiami een stukje beter en begrijp je meer van een eetstoornis. Iedereen zou dit boek moeten lezen. Jiami weet met haar boek te vangen dat anorexia geen keuze is, maar een ziekte. Daarnaast heeft een verhaal altijd twee kanten. Je weet nooit wat er precies speelt.

Koop ‘Niet wat jij denkt’ hier.

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 8 maanden geleden LolaQ

    Ik heb hem ook gelezen, echt een super mooi geschreven boek. Heb het in 1,5 dag uitgelezen en heb echt respect voor haar hoe ze die ziekte heeft overwonnen en wat ze allemaal bereikt heeft op haar leeftijd.

  • 8 maanden geleden Michelle

    heftig

  1. 1