News

Heftig: Tiener overleden door alledaags product dat jij ook gebruikt

Paige Daughtry vierde afgelopen zomer vakantie met haar ouders en zus in een vakantie op. Niets wees erop dat de vakantie dramatisch zou eindigen. Paige werd levenloos aangetroffen in een caravan. Ze was slechts 12 jaar oud. De doodsoorzaak? Een product dat we allemaal elke dag gebruiken. Lees verder voor het tragische verhaal van Paige. 

Paige was ontzettend bang om niet lekker te ruiken. Daarom deed ze er alles aan om lekker te ruiken. Uiteindelijk heeft dit haar leven gekost. Uit onderzoek blijkt dat de 12-jarige tiener is overleden voor deodorant. “Ze gebruikte die spray als een gek,” zegt haar moeder. “Ik heb haar meedere keren gezegd dat ze rustig aan moest doen, maar ze luisterde niet.”

De tiener was in de slaapkamer. Toen haar moeder haar riep, kwam er geen antwoord. Toen haar moeder binnen ging kijken, trof ze Paige aan met haar gezicht naar beneden op haar bed. De hulpdiensten waren snel ter plekke. Paige werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar daar stierf ze twee uur later. 

Het onderzoek van de doodsoorzaak is inmiddels afgerond. “Ze stierf door het inhaleren van vluchtige stoffen”, verklaart forensisch patholoog Jonathan Metcalfe. “Ik vond er twee in haar lichaam die in deosprays zitten: butaan en isobutaan. En die zitten ook in de deo van Right Guard die ze gebruikte. En ze kunnen een toxisch effect hebben. Vermoedelijk hebben ze tot hartritmestoornissen geleid. Die resulteerden in haar dood.”

Geen zorgen, als je deodorant op een normale manier gebruikt dan is er niks aan de hand. Toch blijft het schokkend dat je kan overlijden aan een product dat je elke dag gebruikt. 

View post on Twitter

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: ad.nl