Lifestyle

5 tips om extra bruin te worden mét bescherming

1
...

Het liefst willen we allemaal zo bruin mogelijk worden, toch? In de zomer ga je het liefst hele dagen in de zon liggen, zodat je een lekker kleurtje krijgt. Heerlijk smeren en keren! Vaak voel je je ook een stuk gezonder als je een mooi bruin kleurtje hebt. Je voelt je energieker door de vitamine D, mooier en je zit gewoon lekkerder in je vel. Maar hoe word je zo snel mogelijk bruin? Je leest het hier!

First things first: veiligheid is het allerbelangrijkste. Een mooi bruin tintje kan nog zo leuk zijn, maar je wil natuurlijk niet verbranden of onbeschermd de zon ingaan. Zonnen is heel erg leuk, maar doe dit altijd op een veilige manier. Zorg ten eerste altijd voor zonbescherming met de juiste factor en probeer de zon te vermijden tussen 12 en 3 uur. Je kunt ook beter niet te lang achter elkaar in de zon gaan liggen. Kies voor korte periodes! Maar hoe word je nu extra snel bruin dan? Daar hebben wij een aantal handige tips voor

bruin zonnen

1. Rood als een tomaat en oranje als een wortel
Dit is natuurlijk het laatste wat je wil! Het spray tan orange-kleurtje wil je graag vermijden en je ziet er liever ook niet uit als een knalrode tomaat. Maar als je graag een mooi bruin tintje wil kweken dan moet je deze twee producten wel eten. In wortel zit namelijk het stofje caroteen en dat zorgt ervoor dat je sneller bruin wordt. Tomaten bevatten dit ook en in tomatensap zit ook nog eens ontzettend veel antioxidanten. Kortom, je mag ongegeneerd aan tomaten en wortels snoepen voordat je de zon ingaat! 

2. Work that body
De kans is groot dat je dit wel weet, maar van sporten in de zon word je extra en vooral mooi egaal bruin. Oké, wij snappen ook wel dat je waarschijnlijk geen zin hebt om jezelf in het zweet te werken op zo'n warme dag. Ga daarom lekker zwemmen! In het water word je namelijk nog bruiner, dit komt door de weerkaatsing van de zonnestralen op het water, en je kunt ook lekker koel blijven.

3. Maak je huid zonklaar
Zorg dat je huid helemaal schoon is voordat je de zon ingaat. Hiermee bedoelen we dat je alle dode huidcellen het beste even kunt verwijderen. Scrub daarom een dag van tevoren je hele lichaam. Waarom een dag van tevoren? Je huid moet altijd even herstellen van een scrub. Je wordt nu niet alleen bruiner, het is ook beter voor je huid; de werkzame bestanddelen van crèmes dringen nu namelijk beter in de huid.

bruin zonnen
4. Gebruik een olie
Veel mensen zweren bij olijf- of zonneolie tijdens het zonnen. Geloof ons, doe dit niet! Je wordt er dan misschien wel heel erg bruin van, maar het is echt niet goed voor je huid. Er zit namelijk geen bescherming in deze producten. Tegenwoordig zijn er heel veel oliën met een zonbescherming en kies alsjeblieft voor deze producten. Onderaan het artikel vind je een aantal fijne producten!

5. Ga voor de reflectie
Kom jij ook altijd bruin terug van wintersport? Of ken je mensen die bruin terugkomen van een wintersport, met uitzondering van de witte bril op het gezicht? Dit komt doordat je sneller bruin wordt in de sneeuw. Het wit van de zon weerkaatst de zonnestralen namelijk. Dit betekent natuurlijk niet dat je maar in de sneeuw moet gaan zitten als je bruin wil worden. Het werkt namelijk hetzelfde met bijvoorbeeld een wit strand of een luchtbed. Ga dus lekker op een luchtbedje op het water liggen en je wordt gegarandeerd sneller bruin.

douglas scrub
1. Scrub €9,99

l'oreal zonneolie
2. Olie SPF 30 €15,96

lancaster tan deepener
3. Tan Deepener €34,50

nivea zonnebrand
4. Protect & Bronze SPF 20 €15,35

australian spray bronzer
5. Spray Gel Bronzer €18,76

kneipp douche scrub
6. Douche Scrub €7,99

hema bronze oil
7. HEMA Bronze Oil Spray SPF 30, €7,50

Lees ook:

Bron beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 6 maanden geleden fleurdk

    Ik werd extra bruin dankzij mijn Perle Bleue dagcreme

  1. 1