Lifestyle

Girls Issues: Ik heb geen vrienden

12
...

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die makkelijk contact maakt met mensen, maar geen vrienden heeft.

Hoi Girlscene,

Al vanaf kleins af aan vind ik het moeilijk om vrienden te worden met mensen. Wat je zo op het eerste gezicht niet zou verwachten, want als je mij ziet of spreekt dan denk je 'die is open en spontaan'.

Ik maak makkelijk contact met mensen en ik ben altijd in voor een praatje, maar het lukt mij niet om daadwerkelijk vrienden met mensen te worden. Ik spreek mensen wel tijdens het uitgaan, maar buiten dat ben ik vaak alleen. Dat mis ik heel erg en ik zou heel graag vrienden willen hebben met wie ik leuke dingen kan doen en niet alleen spreek wanneer ik op stap ben. Ook ga ik makkelijker om met jongens dan met meisjes. Ik zou graag ook vriendinnen willen hebben met wie ik leuke meiden dingen kan doen. Maar hoe kom ik met deze meiden in contact en word ik daadwerkelijk bevriend met iemand?

Groetjes, iemand die zich alleen voelt.


Hi meid,

Wat vervelend dat je moeite hebt met maken van vrienden. Iedereen wil natuurlijk vrienden om zich heen om dingen mee te kunnen doen of te delen. Gelukkig ben je een open en spontane meid die gemakkelijk contact maakt met anderen. Die goede eigenschappen moeten in je voordeel werken!

Wanneer je in gesprek bent met met andere meiden, merk je meestal wel of dit meiden zijn waarmee je vriendinnen zou kunnen worden. Natuurlijk weet je dit niet zeker, maar of jullie echt vriendinnen kunnen worden merk je vanzelf. Wanneer je dit gevoel hebt bij iemand, probeer dan zo veel mogelijk met diegene in contact te blijven. Zijn het meiden uit je klas? Ga dan in de pauze bij ze staan en klets gezellig met hen mee. Op een gegeven moment vragen ze misschien wel of je zin hebt om een keer mee te gaan. Je kan natuurlijk op een gegeven moment ook zelf vragen of ze zin hebben om om een film te komen kijken of iets anders gezelligs te doen.

Je zegt dat je mensen spreekt tijdens het uitgaan, misschien is dit wel het moment om te vragen of ze zin hebben om een keer wat leuks te gaan doen. Je begeeft je op dat moment in een comfortabele setting, dus is het makkelijker om zoiets te vragen.

Hopelijk heb je wat aan dit advies en heel veel succes!

Liefs, Girlscene

Lees ook: 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

12 reacties

 • 6 maanden geleden Laila Koelemij

  Je kan me altijd opzoeken op FB Laila koelemij

 • 6 maanden geleden Laila Koelemij

  Ik heb hetzelfde ben erg eenzaam en mis het leuke dingen doen ! Zoals uitgaan festivals of gewoon chillen of ergens heen gaan ...Vindt het moelijk om contacten te maken ! Hopelijk kom ik via hier iemand tegen😊Stuur mij ook een berichtje als je je het wat lijkt en hetzelfde ook wel hebt !.

 • 6 maanden geleden Orchidee

  @demi: Ik heb het idee dat idd je middelbare school je fundering is, maar ik ben op mn 13e verhuisd. Echt de meest ongelukkige leeftijd omdat ik toen juist een mega goede fundering aan het bouwen was. Mn vriendinnen daar hadden toch al wel hun beste vriendin voor de middelbare schooltijd gemaakt. Lastig om hiertussen te komen en is me ook niet gelukt. 😜

 • 6 maanden geleden Wendy

  Hoiii,

  Vroeger had ik één goede vriend en vriendin, ik kwam daar elke dag. We gingen altijd buiten spelen. Nu we wat ouder zijn, hebben we andere interesses. Vaak laat ik wat van me horen. En vraag ik of we wat leuks kunnen doen. Ik ben altijd degene die moet vragen, om af te spreken. Zei vragen het nooit. Het is jammer, maar het is niet anders. Er zijn zat andere leuke mensen op de wereld.

  Wendy

 • 6 maanden geleden soraya

  ik heb precies het zelfde, ook ik zie iedereen om me heen leuke dingen doen. ik mis dit zo erg en voel me soms dan ook erg eenzaam, soms ben ik misschien te verlegen en dat is behoorlijk irritant

  ik zat laatst te denken om zelf een meiden whatsapp groepje te maken, en misschien een groepje op te richten om leuke dingen te doen, als iemand intresse heeft laat het me weten

 • 6 maanden geleden Demiixx

  Ik schrik van de reacties hieronder, zelf kan ik mij er geen voorstelling van maken eigenlijk. Wel weet ik dat de 'fundering' van je vriendengroep gemaakt wordt tijdens je middelbare schooltijd. Al mijn vriendinnen heb ik daar leren kennen, ben nu 23 en spreek ze bijna elke dag. Je hoeft ook niet veel vrienden te hebben, een of twee meiden of jongens is genoeg om je niet meer eenzaam te voelen. Ik raad aan om vooral niet te onzeker te worden, en blijf je zelf! Ga de meiden waarmee je vrienden wilt worden vooral niet na doen (zelfde kleding, schoenen of sieraden kopen) maar blijf je unieke zelf!! Succes!

 • 6 maanden geleden Papilotje

  @Ellie

  Ik heb precies hetzelfde! Ik heb ook vriendinnen maar die spreek ik normaal 1x per maand. Op school heb ik niemand.

 • 6 maanden geleden Ellie

  Ik weet precies wat je bedoeld . Voel me ook echt vaak eenzaam. En vooral als je dan iedereen leuke dingen ziet doen... mis ook het kletsen over van alles en gewoon elke dag elkaar spreken . Heb wel een paar vriendinnen maar die spreek ik 1 x in de maand misschien ... dus als iemand zich hierin kan vinden. Je mag me een berichtje sturen. (Liefst op facebook) krijg ik namelijk een melding.

  Xx

  Ellie smans

 • 6 maanden geleden Orchidee

  Pff. Klinkt zo bekend al mn hele leven. Genoeg vrienden gemaakt en weer kwijtgeraakt. Zit er ook wel een beetje mee maar er zomaar iets aan doen is niet makkelijk (weinig nieuwe contacten).

 • 6 maanden geleden PrettyPrincess

  #ForeverAlone iedereen ben ik kwijtgeraakt.. En niemand is te vertrouwen

 • 6 maanden geleden xhappyaileentjex

  sameee, bij mij is dit ook zo

 • 6 maanden geleden xFlowerx

  Je mag mij altijd een berichtje sturen , heb hier zelf ook last van.

 1. 1