Real life

Girls Issues: Ik heb geen vrienden

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die makkelijk contact maakt met mensen, maar geen vrienden heeft.

Hoi Girlscene,

Al vanaf kleins af aan vind ik het moeilijk om vrienden te worden met mensen. Wat je zo op het eerste gezicht niet zou verwachten, want als je mij ziet of spreekt dan denk je ‘die is open en spontaan’.

Ik maak makkelijk contact met mensen en ik ben altijd in voor een praatje, maar het lukt mij niet om daadwerkelijk vrienden met mensen te worden. Ik spreek mensen wel tijdens het uitgaan, maar buiten dat ben ik vaak alleen. Dat mis ik heel erg en ik zou heel graag vrienden willen hebben met wie ik leuke dingen kan doen en niet alleen spreek wanneer ik op stap ben. Ook ga ik makkelijker om met jongens dan met meisjes. Ik zou graag ook vriendinnen willen hebben met wie ik leuke meiden dingen kan doen. Maar hoe kom ik met deze meiden in contact en word ik daadwerkelijk bevriend met iemand?

Groetjes, iemand die zich alleen voelt.


Hi meid,

Wat vervelend dat je moeite hebt met maken van vrienden. Iedereen wil natuurlijk vrienden om zich heen om dingen mee te kunnen doen of te delen. Gelukkig ben je een open en spontane meid die gemakkelijk contact maakt met anderen. Die goede eigenschappen moeten in je voordeel werken!

Wanneer je in gesprek bent met met andere meiden, merk je meestal wel of dit meiden zijn waarmee je vriendinnen zou kunnen worden. Natuurlijk weet je dit niet zeker, maar of jullie echt vriendinnen kunnen worden merk je vanzelf. Wanneer je dit gevoel hebt bij iemand, probeer dan zo veel mogelijk met diegene in contact te blijven. Zijn het meiden uit je klas? Ga dan in de pauze bij ze staan en klets gezellig met hen mee. Op een gegeven moment vragen ze misschien wel of je zin hebt om een keer mee te gaan. Je kan natuurlijk op een gegeven moment ook zelf vragen of ze zin hebben om om een film te komen kijken of iets anders gezelligs te doen.

Je zegt dat je mensen spreekt tijdens het uitgaan, misschien is dit wel het moment om te vragen of ze zin hebben om een keer wat leuks te gaan doen. Je begeeft je op dat moment in een comfortabele setting, dus is het makkelijker om zoiets te vragen.

Hopelijk heb je wat aan dit advies en heel veel succes!

Liefs, Girlscene

Lees ook: 

Beeld: iStock

Must reads 👀