Lifestyle

What the...? Grote kans dat je video's van je favoriete YouTubers niet ziet door deze belachelijke reden

1
...

Ben je geabonneerd op Tyler Oakley? Dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat je bepaalde video's niet meer ziet. Waarom? Omdat YouTube het blokkeert om de verkeerde redenen. Belachelijk is het, en daarom laten Tyler en andere YouTubers nu van zich horen. Lees hier alles over de geblokkeerde video's en de reactie van YouTube.

Aan de ene kant is het goed: YouTube werkt aan een filter om aanstootgevende video's te blokkeren. Maar eh, dat betekent inmiddels dat sommige vloggers gemerkt hebben dat hun video's geblokkeerd worden, terwijl ze niet eens aanstootgevende inhoud hebben. Tyler Oakley is slachtoffer geworden van het 'Restricted Mode' filter, net als anderen in de LHBTQ community. Nogal gek, want deze functie is in het leven geroepen om ongepaste inhoud eruit te filteren, maar waarom zou een video over transgender zijn meteen als ongepast beschouwd worden...?


Tyler is in ieder geval not amused:

Hij vindt het nogal een rare zet van YouTube, juist omdat YouTube de plek is om je stem te laten horen die in de traditionele media niet gehoord worden. Ook voor jongeren uit de LHBTQ community. "Het is vaak de eerste plek waar zij en hun verhaal gedeeld en gevierd worden. Deze content blokkeren is schadelijk." Ben je geabonneerd op creators uit de LHBTQ community? Check dan zeker hun kanalen om te zien of je niets gemist hebt. 

En YouTube? Hun verklaring is als volgt: "LHBTQ-video’s zijn wel beschikbaar in de beperkte modus. Video’s waarin gevoelige onderwerpen worden besproken, zijn dat soms echter niet. Het spijt ons dat er verwarring is ontstaan en gaan jullie zorgen onderzoeken."

Lees ook:

Bron en bron
Beeld: Getty Images

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 8 maanden geleden bubblebente

    jaaa omg hoorde het net op de radio en ik vind het echt bullshit.

  1. 1