News

Laura Ponticorvo reageert op het uitlekken van haar privéfoto's en het is hartverscheurend

3
...

Wat vlogger Laura Ponticorvo afgelopen week als publiekelijk figuur is overkomen toont aan hoe verschrikkelijk mensen kunnen zijn. In haar nieuwste video vertelt ze door wat voor hel ze is gegaan nadat iemand privéfoto's van haar en haar vriend in handen kreeg en de video heeft een grote boodschap. Het is bijna niet voor te stellen dat zoiets gebeurt... Kijk maar mee.

De privéfoto's en video's van Laura werden als een lopend vuurtje verspreid via WhatsApp en het internet. Foto's die - zoals Laura zelf ook zegt - puur voor haar en haar vriend zijn, dus niet voor de rest van Nederland. En toch is het iemand gelukt om de vlogger te hacken en de foto's te verspreiden. Het wordt breed uitgemeten in de media omdat Laura een publiekelijk figuur is, maar het overkomt ook jongens en meiden die niet bekend zijn. Des te belangrijker is het daarom om haar recente video te bekijken, want de video toont aan hoe erg het is dat dit gebeurt.


In de video hieronder beschrijft Laura hoe ze zich voelt, wat er gebeurd is en hoe ze nu verder gaat. Haar verhaal geeft je rillingen van top tot teen, want het is je bijna niet voor te stellen wat je doormaakt als jou zoiets overkomt. "De afgelopen paar dagen leef ik in een grote nachtmerrie. (...) Het is heftig. Niet alleen voor mij, maar ook voor de mensen om me heen. Mijn ouders, broers, vrienden, mijn partner... We hebben hier allemaal niet om gevraagd."


Klik hier als je de video niet kunt zien

Is het niet verschrikkelijk om te zien wat er tegenwoordig dus kan gebeuren als iemand bij je foto's kan komen? Laura geeft daarom een belangrijke tip in de video: zorg dat je de tweestapsverificatie aanzet voor je socialmediakanalen, e-mail en cloud. Op die manier wordt het een stuk lastiger voor iemand om bij jouw privé eigendommen te komen. Hopelijk wordt de dader gepakt en moet diegene voor dit misdrijf boeten, want dit wens je niemand toe...

Lees ook:

Beeld: Instagram

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 8 maanden geleden Pinkiewink

    Het is echt heel erg wat er gebeurd is hoor, maar het blijft nou eenmaal een risico om zulke foto's ergens te bewaren. Mijn vriend en ik appen ook af en toe zo'n foto naar elkaar, maar altijd zonder gezicht erop en we verwijderen ze meestal ook weer meteen. Je kan nu eenmaal nooit zeker zijn welke gek er iets mee gaat doen als zo'n persoon het in handen krijgt.

  • 8 maanden geleden Gathering

    Tussen haakjes: Ik heb nog nooit van haar gehoord, ben ik de enige?

  • 8 maanden geleden Gunter

    Het is echt rot voor haar dat dit is gebeurd, maar het is voor veel mensen blijkbaar toch nog niet duidelijk dat het alles behalve slim is om naaktfoto's en -video's te bewaren in een cloud.

  1. 1