News

Laura Ponticorvo reageert op het uitlekken van haar privéfoto’s en het is hartverscheurend

Wat vlogger Laura Ponticorvo afgelopen week als publiekelijk figuur is overkomen toont aan hoe verschrikkelijk mensen kunnen zijn. In haar nieuwste video vertelt ze door wat voor hel ze is gegaan nadat iemand privéfoto’s van haar en haar vriend in handen kreeg en de video heeft een grote boodschap. Het is bijna niet voor te stellen dat zoiets gebeurt… Kijk maar mee.

De privéfoto’s en video’s van Laura werden als een lopend vuurtje verspreid via WhatsApp en het internet. Foto’s die – zoals Laura zelf ook zegt – puur voor haar en haar vriend zijn, dus niet voor de rest van Nederland. En toch is het iemand gelukt om de vlogger te hacken en de foto’s te verspreiden. Het wordt breed uitgemeten in de media omdat Laura een publiekelijk figuur is, maar het overkomt ook jongens en meiden die niet bekend zijn. Des te belangrijker is het daarom om haar recente video te bekijken, want de video toont aan hoe erg het is dat dit gebeurt.

In de video hieronder beschrijft Laura hoe ze zich voelt, wat er gebeurd is en hoe ze nu verder gaat. Haar verhaal geeft je rillingen van top tot teen, want het is je bijna niet voor te stellen wat je doormaakt als jou zoiets overkomt. “De afgelopen paar dagen leef ik in een grote nachtmerrie. (…) Het is heftig. Niet alleen voor mij, maar ook voor de mensen om me heen. Mijn ouders, broers, vrienden, mijn partner… We hebben hier allemaal niet om gevraagd.”

Watch on YouTube

Klik hier als je de video niet kunt zien

Is het niet verschrikkelijk om te zien wat er tegenwoordig dus kan gebeuren als iemand bij je foto’s kan komen? Laura geeft daarom een belangrijke tip in de video: zorg dat je de tweestapsverificatie aanzet voor je socialmediakanalen, e-mail en cloud. Op die manier wordt het een stuk lastiger voor iemand om bij jouw privé eigendommen te komen. Hopelijk wordt de dader gepakt en moet diegene voor dit misdrijf boeten, want dit wens je niemand toe…

Lees ook:

Beeld: Instagram

Must reads 👀