Fashion

De 14 meest iconische schoenen aller tijden, ken jij ze nog?

Waar ze precies vandaan komen weet niemand, maar in één keer zijn ze een groot succes. We zien ze in de winkels, op straat en aan de voeten van onze favoriete celebs. En wat goed genoeg is voor sterren als Lady Gaga is goed genoeg voor ons. Van Carrie’s Manolo Blahnik’s tot de UGG. Dit zijn de meest iconische schoenen van de afgelopen jaren.

PLATFORMS
In de jaren ’90 werden platforms een internationaal begrip door de meiden van de Spice Girls. De groep scoorde hit na hit en iedereen wilde op de meiden lijken. Het was daarom niet gek dat fans ook de kledingstijl van de groep gingen overnemen. De platform trend kon niet hoog en gek genoeg. Ook nu zien we de trend nog vaak terug komen, bijvoorbeeld in creepers of flatforms voor deze zomer.

BALLERINA FLATS
De ballerina was al populair, maar bereikte zijn hoogtepunt toen Audrey Hepburn ze droeg in haar film in 1967. Het werd een fashion statement die we nog elke dag dragen.

CONVERSE ALL STAR
Misschien wel één van de meest iconische schoenen ooit. Bijna iedereen heeft wel een paar, of heeft een paar gehad. De schoenen werden in 1912 voor het eerst naar buiten gebracht als basketbalschoen. Later werden de schoenen pas echt populair bij het grote publiek omdat verschillende Hollywoodsterren dol waren op het model.

OVERKNEE BOOTS
Deze laarzen heeft haar populariteit te danken aan Julia Roberts die ze jaren geleden droeg in Pretty Woman. Ook nu zijn de laarzen nog steeds super populair en zien we ze elk jaar weer in de winkels.

ALEXANDER MCQUEEN ARMADILLO
Niet echt de meest draagbare schoen, maar wel super iconisch dankzij Lady Gaga. Zij droeg de schoenen in meerdere videoclips waardoor hij nu echt onvergetelijk is.

MANOLO BLAHNIK
Denk je aan Carrie Bradshaw, dan denk je aan Manolo Blahnik. De schoen werd in een keer een mega hype doordat Carrie in Sex and The City gek was op de schoenen van het merk. Het paar dat Carrie aan zichzelf geeft voor haar bruiloft met Mr. Big zijn de best verkochte schoenen van het merk.

LOUBOUTIN
Naast dat elk meisje droomt over een designertas (het liefst van Chanel) staat een paar Louboutins ook hoog op het lijstje. De schoen met de iconische rode zool is een echte klassieker en ondanks de prijs erg populair.

CHELSEA BOOTS
Opeens waren ze daar en droeg elke vrouw (en man!) ze. De Chelsea boot is dé perfecte laars voor elke outfit. Of je nu een jurkje, legging of spijkerbroek draagt: een paar Chelsea boots maakt je look compleet.

UGG BOOT
Je mag vinden wat je wil, maar het is wel een echte klassieker. Een paar jaar geleden was iedereen obsessed met de schoenen die net sloffen zijn. Nog steeds is niets fijner dan door de sneeuw banjeren met UGGS aan.

CHARLOTTE OLYMPIA KITTY SHOES
Waarschijnlijk één van de schattigste schoenen ooit en iedereen was fan. De simpele ballerina met lief poezengezicht was de favoriet van menig celeb, waaronder Alexa Chung. Ook beauty blogger Amelia Liana is nog steeds groot fan.

NIKE AIR MAX
Bijna iedereen heeft wel een paar Nike’s in de kast staan. De Air Max is het grootste succes van Nike. De schoen werd voor het eerst verkocht in 1987 en het was een grote stap om het kussentje van de Air Max te laten zien. Gelukkig hebben ze het wel gedaan en het werd één van de populairste schoenen ooit.

LOAFERS
De loafer trend heeft het succes grotendeels te danken aan Michael Jackson die altijd een paar zwarte loafers droeg. Wel met witte sokken! Toch is de trend altijd gebleven en komt het elk seizoen weer terug.

ISABEL MARANT WEDGE SNEAKER
Weet je nog dat een paar jaar geleden iedereen helemaal gek was op deze schoenen? Het merk combineerde sneakers met een hak en een succes was geboren. Bijna elk schoenenmerk maakte een eigen versie en het werd een grote trend.

VANS
Wat in eerste instantie puur een skatemerk was is de afgelopen jaren steeds breder geworden. Door verschillende samenwerkingen aan te gaan blijft Vans zich onderscheiden en zijn het onmisbare sneakers geworden.

Lees ook:

Bron, bron, bron

Beeld: iStock