Beauty

Zo blijft je make-up wél de hele dag op z'n plek

1
...

Net op de dag dat jij een super belangrijke presentatie moet geven word je wakker met een mega puist op je kin, noooo! Gelukkig is er foundation die je wat extra zelfvertrouwen geeft en de grote puist verbergt. Toch merk je halverwege de dag dat je foundation op veel plekken verdwenen is. Op andere plekken is je foundation juist opgehoopt, niet echt de look waar je voor ging… Met deze tips zorg je dat je foundation de hele dag perfect zit én natuurlijk oogt.

Foundation is een prachtig product. Het verbergt die Mount Everest op je kin en ook wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ondanks alle claims van make-up merken blijft foundation vaak niet de hele dag op zijn plek en hebben we de neiging om nog wat extra poeder of concealer aan te brengen. Met als resultaat dat de foundation en concealer zich gaan ophopen en een ‘pancake-effect’ creëren. Natuurlijk hoeft het helemaal geen geheim te zijn dat je make-up draagt en mag je het best zien. Helemaal wanneer je kiest voor een wat dikkere, dekkende foundation moet je je ervan bewust zijn dat je deze gegarandeerd gaat zien. Wanneer je foundation niet op de juiste manier aanbrengt kan het gaan ophopen. Daarnaast kunnen droge plekken door foundation extra opvallen.

Dit zijn een paar simpele trucs waardoor je foundation de hele dag perfect zit.

⇢ Verwijder oude make-up
Reinig je gezicht elke avond zodat alle make-up resten worden verwijderd. Reinig je huid ’s ochtends nog een keer zodat je alle dode huidcellen en bacteriën die zich gedurende de nacht hebben verzameld op je gezicht ook verwijdert. Nu kun je je make-up aanbrengen op een schone huid. Je gaat toch ook niet verven op een vies canvas. 

⇢ Hydrateer

Breng altijd een dagcrème aan, wat voor huidtype je ook hebt. Ook meiden met een vette huid hebben een dagcrème nodig. Kies voor een crème die bij je huidtype past, dit is de basis voor je foundation en voorkomt droge plekjes.


⇢ Primer

Heb je een extreem vette huid, of ben je bang de je foundation gedurende de dag gaat glijden? Gebruik dan een primer voor extra zekerheid. Door een primer blijft je foundation beter en langer zitten. Tip: kies voor een matterende primer als je last hebt van een vette huid.

⇢ Kies voor de juiste dekking en kleur

Heb je een droge huid? Kies dan niet voor een matterende foundation. Je legt nu juist de focus op je droge plekjes. Kies liever voor een foundation met een dewy finish. Kies ook de juiste kleur die matcht met de rest van je lichaam. Test de kleur van de foundation op je kaaklijn en bekijk hierna de kleur buiten in het zonlicht. Zo zie je past hoe de kleur echt is.

⇢ Focus op delen van het gezicht

Foundation hoef je niet over je hele gezicht aan te brengen, focus op de plekken waar het nodig is. Gebruik een Beautyblender of een vochtige kwast om de foundation aan te brengen en te blenden. Dit geeft een natuurlijker effect omdat de foundation zich door het water beter kan verdelen en niet op één plek blijft zitten.

⇢ Poeder enkel je T-zone

Poeder zorgt dat je make-up beter en langer blijft zitten, maar overdrijf het niet. Net als bij foundation is het niet nodig om heel je gezicht te poederen. Een beetje glans geeft juist een natuurlijk effect en zorgt dat het ‘pancake-effect’ minder wordt. Wat poeder over je T-zone is meer dan genoeg. Merk je dat je gedurende de dag toch last krijg van een glimhoofd? Gebruik dan wat toiletpapier en dep dit op je voorhoofd om glans te verminderen. Ook zijn er speciale blotting papers te krijgen die het vet opnemen.

⇢ Geef je foundation een boost

Wil je halverwege de dag je foundation weer een frisse look geven? Gebruik een face mist! Dit is een water dat je over je foundation sprayt. Hierdoor blijft je make-up langer zitten en wordt je gezicht gehydrateerd.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  1. 1