Beauty

5 veelvoorkomende wenkbrauwfouten die jij waarschijnlijk ook maakt

1
...

Wenkbrauwen... Het blijft een haat-liefdeverhouding. De ene dag zijn ze compleet on fleek, de andere dag scheer je ze nog liever af. Argh! Maar wist je al dat er meerdere redenen zijn waarom je wenkbrauwen er mogelijk niet uitzien zoals jij voor ogen hebt? De volgende redenen duiden erop dat je wenkbrauwen niet zo #goals zijn als je eigenlijk zou willen. Lees maar mee.

1. Je zet de wenkbrauwaanzet te hard aan
Eerlijk is eerlijk, soms sla je een beetje te ver door als je aan de slag gaat met een wenkbrauwpoeder- of potlood. Het eindresultaat? Een paar harde lijnen en een strakke wenkbrauwaanzet. Dat laatste is precies wat je dan wil voorkomen. Hoe harder het begin van de wenkbrauw oogt, hoe nepper je wenkbrauwen eruitzien en hoe groter de kans dat mensen kijken en denken: wat klopt er niet aan dit plaatje? Als je toch iets te fanatiek bent geweest kun je altijd nog een wenkbrauwborstel pakken en de voorkant goed doorkammen. Dan verdwijnt de potlood een beetje.

2. Je laat het epileren niet aan een specialist over
Misschien denk je dat je zelf het beste je wenkbrauwen kunt doen, maar geloof ons: er gaat niets boven een specialist die weet wat zij (of hij) doet. Met een beetje wax of gewoon een pincet zorgen zij er namelijk voor dat je de gewenste vorm in je wenkbrauw krijgt. Als je zelf dichtbij de spiegel staat is de kans groot dat je toch net een haartje te veel weghaalt en dat is zonde. En wist je al dat het veel makkelijker is om je wenkbrauwen bij te tekenen als de vorm al goed is? Tijd om een afspraak te maken, dus!


3. Je gebruikt slechts één product

Over het algemeen geldt dat je het mooiste resultaat krijgt als je verschillende producten gebruikt. Oké, tenzij je volle wenkbrauwen hebt waar Cara Delevingne nog jaloers op zou zijn. Maar in dat geval heb je waarschijnlijk helemaal niets nodig. Zo gebruik je een potlood om een vorm in je wenkbrauw te krijgen en strakke lijnen te zetten, is een poeder geschikt om je wenkbrauwen meer kleur te geven en pak je een wenkbrauwgel om de haren op hun plek te houden. Natuurlijk hoef je niet alle drie de producten te gebruiken, maar probeer wel voor een wenkbrauwgel te gaan en daarvoor een poeder of potlood.

4. Je maakt je wenkbrauwen te donker
Of je nu verft of je wenkbrauwen zelf bijtekent, het is altijd oppassen dat je ze niet te donker maakt. Want hoewel een donkere brow een statement maakt, kan het ook snel over het randje gaan en ziet het er hard uit. Wanneer je wenkbrauwen te donker zijn krijg je een boze uitstraling en da's waarschijnlijk iets wat je wilt voorkomen. Twijfel je of je wenkbrauwen te donker zijn? Probeer dan eens een lichtere kleur. Als je opmerkingen krijgt over je wenkbrauwen is de kans groot dat de lichte kleur beter in de smaak valt.

5. Je hebt geen goed pincet
Ook als je je wenkbrauwen overlaat aan een specialist kom je weleens een verdwaalde haar tegen die je weg wilt halen. Dat doe je dan met een pincet, maar wist je al dat het belangrijk is om een kwalitatief goed pincet in huis te hebben? Een goed pincet, zoals Tweezerman, dat schuin afgesneden is klaart het klusje een stuk beter. Bovendien is dat vaak van roestvrij staal irriteert je huid niet.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 7 maanden geleden fleurdk

    Handig artikel, ik maak mijn wenkbrauwen nooit te donker en met Perle Bleue als een primer

  1. 1