Health

Deze 10 minuten workout is alles wat je moet doen om in shape te komen

0
...

Van alle excuses die we verzinnen om een bezoekje aan de sportschool te skippen is timing misschien wel de populairste. In de meeste gevallen is dit ook wel een reden die we goed begrijpen en accepteren. Je hebt nog heel veel huiswerk dat je moet maken of je had je moeder beloofd boodschappen te doen. Deze smoesjes gaan niet meer op, want deze workout duurt slechts 10 minuten!

We leven in een tijd waarin iedereen druk is en we geen tijd willen verspillen. Dit is ook de reden waarom intensieve intervaltrainingen op het moment erg populair zijn. Het idee dat we slechts 30 minuten efficiënte oefeningen hoeven te doen om te voldoen aan onze dagelijkse beweging vinden wij zeer interessant. Daarnaast gaat de verbranding van vet en calorieën nog lang door na afloop van de workout.


Nieuw onderzoek toont aan dat het nog makkelijker kan. Voor deze 10 minuten workout heb je geen sportschool of apparatuur nodig, maar alleen een trap en jezelf. Het is de meest simpele oefening die je maar kunt bedenken.

Dit moet je doen
Het enige wat je moet doen is 20 seconden de trap op en af rennen gevolgd door 20 seconden rust (dit 10 minuten lang). Deze oefening schijnt zelfs effectiever te zijn dan 12 minuten lang burpees te doen. En als je weet wat burpees zijn, dan weet je dat deze oefening erg vermoeiend is. Doe de oefening slechts 30 minuten in de week om in vorm te komen. Je moet het natuurlijk wel vol blijven houden, alleen dan zie je resultaat. Maar zeg nou zelf, hoe snel en makkelijk kan een workout zijn? 

Lees ook:

Beeld: iStock | bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook