Real life

Girls issues: Ik ben verliefd, maar ik weet niet of dit wederzijds is

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die verliefd is op een jongen van haar school, maar niet goed weet of het wederzijds is. Het contact wat ze hebben is nogal wisselend, dus wat kan ze het beste doen?

Hi meiden van Girlscene!

Ik ben in januari op reis geweest met school. We gingen met een klein groepje naar Berlijn. Veel mensen kende ik hiervoor nog niet, zo ook een jongen. Ik heb alleen de laatste avond heel kort met hem gepraat. Ik vond hem al leuk aan het begin van de reis en daardoor durfde ik niet echt met hem te praten. Twee dagen na terugkomst stuurde ik een berichtje. Sindsdien hebben we ongeveer 3 weken heel erg leuk gepraat via WhatsApp, nooit in het echt. Ik begon steeds het gesprek, maar hij toonde zelf wel veel interesse, dus ik had niet het idee dat hij het vervelend vond.

Plots begon hij het gesprek dus ik reageerde. Hierop heeft hij niet meer gereageerd. Ik heb hem een paar weken later gefeliciteerd met het halen van zijn rijexamen en nog iets later veel plezier gewenst op vakantie. Waarop hij weer een gesprek begon en sorry zei dat hij niet reageerde. Ook eenmaal terug van zijn vakantie ging hij verder op ons korte gesprek en hebben we heel even gepraat.

Weken later vroeg ik of hij zijn aardrijkskunde toets gehaald had, dat had hij, hij vroeg ook naar mij dus ik vertelde over een toets. Het laatste wat hij zei was ‘je kunt het (:’. Sindsdien nooit meer gepraat, dat is nu twee maanden geleden. Ik zie hem wel elke dag op school en dan durf ik geen hoi te zeggen, want ik ben bang om rood te worden. Wat moet ik hiermee?

Philipine


Beste Philipine,

Waarschijnlijk is het probleem dat jullie beiden niet goed weten waar jullie aan toe zijn. Jullie weten niet goed van elkaar wat jullie willen en of er gevoelens meespelen of niet. Je geeft ondanks je het niet zo bedoelt misschien wat tegenstrijdige signalen af. Je begint wel met appen en toont belangstelling, maar daarentegen groet je hem niet wanneer je hem in het echt tegenkomt op school. We begrijpen dat je het niet heel fijn vindt als je ‘hoi’ tegen hem zegt en vervolgens een knalrood hoofd krijgt, misschien kun je hem een glimlach geven wanneer je hem tegenkomt? Zo laat je merken dat je hem wel ziet staan en hem niet negeert.

Probeer verder het contact weer aan te wakkeren. Stuur hem gewoon een appje met iets van “Hi …, lang niet gesproken! Hoe is het met je?” Wanneer jullie dan weer wat meer contact hebben kijk je of het contact van beide kanten komt. Is het eenrichtingsverkeer? Dan kun je jezelf afvragen of hij wel in je geïnteresseerd is. Misschien kun je hem dan beter uit je hoofd zetten. Wanneer jullie wel leuk contact hebben dan kun je hem vragen of hij een keertje wat leuks wil gaan doen.

Succes en hopelijk heb je wat aan dit advies!

Liefs, Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Lees ook: 

Beeld: iStock