Beauty

De 6 beste make-up tips voor brildragers

0
...

Nu kun je er stylish en fashionable uitzien met een bril, maar hoe doe je je make-up met een bril? Het kan best lastig zijn voor brildragers om de juiste make-up te kiezen. Door het montuur vallen je mooi opgemaakte ogen weg en zie je niks meer van die uren die je hebt besteed aan je ogen. Om brildragers een beetje te helpen geven we een aantal tips voor het dragen van make-up.

Oogschaduw
Een bril is een echte eyecatcher. De aandacht wordt meteen naar jouw ogen getrokken. Kies daarom neutrale kleuren voor je oogleden, maar wees zuinig met glitters. Kies een lichte tint die goed bij jouw oogkleur staat. Let er alleen wel op dat het niet dezelfde kleur is als je montuur. Staat deze kleur jou juist super goed? Kies dan voor een andere tint dan je bril.

Lippen
Je kunt beter geen felle kleuren op je oogleden smeren. Daarentegen mogen jullie lippen wel knallen. Draag bijvoorbeeld een knalroze of een dieprode kleur. Op deze manier wordt niet alleen de aandacht op je bril gevestigd, maar is je gezicht wat beter in balans.

Mascara
Soms wordt er gezegd dat je beter geen mascara op kunt doen wanneer je een bril draagt, maar dit is onzin. Wel is het handig om een wimperkruller te gebruiken. Dit voorkomt dat je mascaravlekken op je glazen krijgt. Daarnaast lijken je wimpers een stuk langer. Je kunt prima een paar lagen mascara aanbrengen. Let er wel goed op dat er geen klontjes aan je wimpers blijven plakken. Deze vallen namelijk erg op.Eyeliner
Om je ogen te accentueren gebruik je eyeliner. Kijk wel goed naar het montuur dat je draagt. Heeft jouw bril een grof montuur? Trek dan een dikke lijn langs je ogen. Heb je juist een fijn montuur? Zorg dan voor een subtiel lijntje langs je ogen.

Wenkbrauwen
Ze vallen misschien een beetje weg achter je bril, maar dit wil niet zeggen dat je ze daarom moet verwaarlozen. Verzorg ze goed en breng ze in model. Gebruik eventueel een wenkbrauwpotlood of -poeder om ze extra aan te zetten.

Concealer
Gebruik naast foundation ook concealer. De schaduw van je bril kan extra nadruk op donkere kringen leggen, waardoor je er vermoeid uitziet. Door wat extra concealer te gebruiken krijg je een frissere blik en wordt de aandacht naar je ogen getrokken.

Dus, ben je een brildrager? Pas deze 6 make-up tips toe en je zult zien dat je gezicht een stuk mooier uitkomt! 

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook