Beauty

6 beautytrends uit het jaar 2007 die nóóit terug mogen komen

8
...

Nie alleen modetrends maken hun comeback (hallo chokers en lakleren items!), ook beautytrends keren met enige regelmaat terug in ons leven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bruine lip trend? Grote kans dat je moeder die vroeger ook rockte! We kunnen niet meer zonder onze matte lipsticks, maar dat betekent niet dat alle trends terug moeten komen. De volgende zes looks van 2007 mogen namelijk gewoon lekker in 2007 blijven...

Van deze looks zijn we geen fan meer.

1. Glitterende oogschaduw
Glitters waren DA BOMB. En ja, dat moet in hoofdletters geschreven worden, want zo fan waren meiden ervan. Wie het budget had kocht MAC pigments, anderen deden het met de losse glitters van GOSH. Het liefst ook in alle kleuren van de regenboog (groen, blauw...) en wat was je blij als je zo'n glitter scoorde voor €0,50 in de uitverkoopbak van Kruidvat. Damn, dat waren tijden. Maar het is niet iets wat nu terug hoeft te komen, al is het maar omdat het zo vervelend is om aan te brengen.


Bron

2. Felle oogschaduw kleuren
Droeg je geen glitter op je oogleden, dan was iedere oogschaduw kleur die maar iets van een regenboog weg had perfect voor jou. En dan het liefst ook nog in de kleurvolgorde van een regenboog. Het was helemáál geen probleem om geel, rood, paars en groen op je oogleden te smeren. Oh, the good old days. Maar nee, de vraag is hoe je dat anno 2007 nog draagbaar kunt maken, vooral omdat blenden destijds niet iets was waar tijd aan besteed werd.

3. Dikke, plakkerige lipgloss
Als tiener was het niet per se cool om lipstick te dragen. Nee, in je schooletui had je gewoon een lipgloss bij je. Als je fancy was smeerde je raak met een Lancôme Juicy Tube, anders had je een budget of een merkloze lipgloss bij je. Nu is lipgloss zelf niet het probleem en dragen we het in 2017 nog steeds, maar de textuur van toen... Nee, die plakkerige, dikke laag zorgde er keer op keer voor dat je haar vastplakte aan je lippen als er maar een zuchtje wind stond. Gelukkig hebben we daar met de glossjes van nu minder last van!


4. Lip Smackers

Wat was er zo bijzonder aan Lip Smackers dat heel Nederland wild werd? Op het Girlscene forum was het in ieder geval een mega hype, ieder meisje wilde een Lip Smacker in haar bezit hebben. Toen Kruidvat de smaak Fanta (en nog een paar andere smaken) ging verkopen ging het ongetwijfeld als warme broodjes over de toonbank. Maar echt verzorgend waren de balsems niet en de smaken waren, eerlijk is eerlijk, nogal chemisch.

5. Zwart oogpotlood op je waterlijn
Bijna ieder meisje bracht wel een flinke laag zwart oogpotlood aan op haar onderste waterlijn in 2007. Destijds was de make-up niet zo goed dat het lang bleef zitten, waardoor je aan het einde van de dag altijd rondliep met panda-ogen. Nope, niet echt een beste look. Hoewel mensen tegenwoordig nog steeds zwart oogpotlood dragen, is het niet meer zoals toen.


6. Dunne wenkbrauwen

De dunne wenkbrauwen waren in de jaren '90 hot en in 2007 was de look absoluut terug. Zorgvuldig werden de wenkbrauwharen er één voor één uitgetrokken waardoor je vervolgens dezelfde wenkbrauwen had als je idool Lauren Conrad. Gelukkig lijkt die periode achter ons te liggen, want het gemiddelde meisje ziet er toch net iets beter uit met haar natuurlijke wenkbrauwvorm én dikte.

Lees ook:

Beeld: Getty Images

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

8 reacties

 • 6 maanden geleden Peej

  Hahha!, Geinig

 • 7 maanden geleden ♥ Little Ariel ♥

  En over een paar jaar lachen we om de wenkbrauwen van Cara Delevigne

 • 7 maanden geleden kuzzz

  haha de Lancôme juicy tubes. Plakkerig spul idd

 • 7 maanden geleden Koetje

  Ik weet nog wel dat alle meisjes in eens met blauwe oogschaduw opliepen, leuk om oude foto's terug te kijken. Met oogpotlood op je waterlijn vind ik persoonlijk niks mis.

 • 7 maanden geleden Fakeroses

  1, 2 en 5 zijn toch niet vreemd? Ik vind het juist leuk om met knallende oogschaduwkleuren te spelen. Het hoeft niet meteen kinderachtig of raar te zijn. Daarnaast zie ik nogsteeds heel veel zwarte oogpotlood op de waterlijn voorbij komen.

 • 7 maanden geleden Httpx.Mary

  Wowowow...... Pigments zijn weer erg trendy in de fashionwereld en clear lipgloss is ook weer een comeback aan het maken. Daarnaast is oogpotlood een basic makeup item die nooit echt helemaal zal verdwijnen. Gekleurde oogschaduw zie je nog vaak op de runway, alleen dan wat mooier geblend en wat meer eigentijds. Dus ik wil niet zeggen dat het dingen zijn die ik niet meer terug wil zien, want ik zie het overal en het ergert me niet

 • 7 maanden geleden Turtletimes

  Met heel veel eens, behalve met de zwarte oogpotlood. Daar zie ik echt niks mis mee. Net zoals de wenkbrauwen van Lauren, er waren celebs die gewoon echt geen haar meer hadden.

 • 7 maanden geleden Anna Bozoki

  ik draag gewoon nummer 5 hoor.. alleen dan niet op me waterlijn maar dan net ernaast voor grotere ogen..en ik blend het ok een heeeel klein beetje

 1. 1