Beauty

6 beautytrends uit het jaar 2007 die nóóit terug mogen komen

Nie alleen modetrends maken hun comeback (hallo chokers en lakleren items!), ook beautytrends keren met enige regelmaat terug in ons leven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bruine lip trend? Grote kans dat je moeder die vroeger ook rockte! We kunnen niet meer zonder onze matte lipsticks, maar dat betekent niet dat alle trends terug moeten komen. De volgende zes looks van 2007 mogen namelijk gewoon lekker in 2007 blijven…

Van deze looks zijn we geen fan meer.

1. Glitterende oogschaduw
Glitters waren DA BOMB. En ja, dat moet in hoofdletters geschreven worden, want zo fan waren meiden ervan. Wie het budget had kocht MAC pigments, anderen deden het met de losse glitters van GOSH. Het liefst ook in alle kleuren van de regenboog (groen, blauw…) en wat was je blij als je zo’n glitter scoorde voor €0,50 in de uitverkoopbak van Kruidvat. Damn, dat waren tijden. Maar het is niet iets wat nu terug hoeft te komen, al is het maar omdat het zo vervelend is om aan te brengen.


Bron

2. Felle oogschaduw kleuren
Droeg je geen glitter op je oogleden, dan was iedere oogschaduw kleur die maar iets van een regenboog weg had perfect voor jou. En dan het liefst ook nog in de kleurvolgorde van een regenboog. Het was helemáál geen probleem om geel, rood, paars en groen op je oogleden te smeren. Oh, the good old days. Maar nee, de vraag is hoe je dat anno 2007 nog draagbaar kunt maken, vooral omdat blenden destijds niet iets was waar tijd aan besteed werd.

3. Dikke, plakkerige lipgloss
Als tiener was het niet per se cool om lipstick te dragen. Nee, in je schooletui had je gewoon een lipgloss bij je. Als je fancy was smeerde je raak met een Lancôme Juicy Tube, anders had je een budget of een merkloze lipgloss bij je. Nu is lipgloss zelf niet het probleem en dragen we het in 2017 nog steeds, maar de textuur van toen… Nee, die plakkerige, dikke laag zorgde er keer op keer voor dat je haar vastplakte aan je lippen als er maar een zuchtje wind stond. Gelukkig hebben we daar met de glossjes van nu minder last van!


4. Lip Smackers

Wat was er zo bijzonder aan Lip Smackers dat heel Nederland wild werd? Op het Girlscene forum was het in ieder geval een mega hype, ieder meisje wilde een Lip Smacker in haar bezit hebben. Toen Kruidvat de smaak Fanta (en nog een paar andere smaken) ging verkopen ging het ongetwijfeld als warme broodjes over de toonbank. Maar echt verzorgend waren de balsems niet en de smaken waren, eerlijk is eerlijk, nogal chemisch.

5. Zwart oogpotlood op je waterlijn
Bijna ieder meisje bracht wel een flinke laag zwart oogpotlood aan op haar onderste waterlijn in 2007. Destijds was de make-up niet zo goed dat het lang bleef zitten, waardoor je aan het einde van de dag altijd rondliep met panda-ogen. Nope, niet echt een beste look. Hoewel mensen tegenwoordig nog steeds zwart oogpotlood dragen, is het niet meer zoals toen.


6. Dunne wenkbrauwen

De dunne wenkbrauwen waren in de jaren ’90 hot en in 2007 was de look absoluut terug. Zorgvuldig werden de wenkbrauwharen er één voor één uitgetrokken waardoor je vervolgens dezelfde wenkbrauwen had als je idool Lauren Conrad. Gelukkig lijkt die periode achter ons te liggen, want het gemiddelde meisje ziet er toch net iets beter uit met haar natuurlijke wenkbrauwvorm én dikte.

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Lees ook: Conrad kortingscode voor 10% korting

Must reads 👀