Beauty

Deze make-up merken zijn écht dierproefvrij

Bij het woord veganistisch denken we niet langer meer aan hippies met sokken in sandalen. Tegenwoordig zijn we ons meer bewust van dierenleed en het feit dat veel bedrijven dieren slecht behandelen. Toch hebben we het niet vaak over veganistische make-up. Helaas wordt er nog steeds veel make-up getest op dieren. Girlscene zocht uit welke merken wél dierproefvrij zijn.

Helaas testen veel merken nog steeds elke dag hun make-up op dieren. Vaak wordt de make-up getest op ratten. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken wat er gebeurd als je een product voor een langere tijd gebruikt en of er een allergische reactie ontstaat. Kan dit zomaar? Sinds 2013 is er een Europees verbod op dierproeven, maar dit bekent niet automatisch dat alle make-up merken in Europa dierproefvrij zijn. Een merk kan dierproefvrij zijn, maar de ingrediënten die een product bevat kunnen wél op dieren zijn getest. Daarnaast wordt de inkoop dan buiten Europa gedaan.

Onder veganistische cosmetica verstaan we dus:
☺ Producten die geen dierlijke ingrediënten bevatten
☺ Producten die niet getest zijn op dieren
☺ Het niet gebruiken van dieren om het product te vervoeren

Op de website van blogger Sophie staan precies welke merken wel en niet dierproefvrij zijn. Wij zijn er van bewust dat wij als Girlscene ook vaak producten gebruiken en reviewen die getest zijn op dieren. Van een heleboel merken wisten wij niet dat deze op dieren testen.


Toch is er een manier om te zien of een product dierproefvrij is. Het logo ‘Vegan Friendly’ geeft aan dat een product 100% veganistisch is. Het logo van ‘The Leaping Bunny’ geeft aan dat een product niet getest is op dieren. Let op: vaak staat er ‘parfum’ op de ingrediëntenlijst van een product. Ook hierin kunnen dierlijke stoffen zitten. Daarnaast kan het zijn dat er extra vitamines aan een product worden toegevoegd. Deze kunnen ook van dierlijke stoffen komen.

Gelukkig zijn er een heleboel merken wél dierproefvrij. Onze favoriete items kun je hieronder shoppen.

Camomile Sumptuous Cleansing Butter, The Body Shop, €14 
Edit: The Body Shop valt onder L’Oréal

Contour Kit, Anastasia Beverly Hills, €54,95

Hide and Chic Palette, Barry M, €15,49

Light Wonder, Charlotte Tilbury, €42,50

Tea Tree Balsem, De Tuinen €10,39

High Definition Powder Sheer, ELF, €13,19

Precision Gel Liner, Illamasqua, €26,67

I Heart Chocolate Salted Caramel, Makeup Revolution, €15,99

Face Mask, Anatomicals, €2,60

Perlees Lipstick, Lime Crime, €18,67

Soft Matte Lip Cream, NYX Professional Make-Up, €7,33

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

Must reads 👀