Lifestyle

5 plantjes die zelfs jij niet dood laat gaan

2
...

Een beetje groen op je slaapkamer maakt je kamer erg gezellig. Denk bijvoorbeeld aan de cactus die helemaal hot is en je in elk woonmagazine tegenkomt. Een leuk plantje op je kamer is eigenlijk een must, want het staat niet alleen leuk, het is ook goed voor je gezondheid.

Planten verhogen de luchtvochtigheid en verminderen dwarrelend stof. Door een plant op je slaapkamer te zetten vermindert de kans dat je verkouden wordt met 30%. Daarnaast is een hoge luchtvochtigheid goed voor je huid, aangezien het minder snel zal uitdrogen. Wil jij nu ook een leuk plantje voor op je slaapkamer? Misschien is een van de volgende planten iets voor jou!

♥ De cactus
De cactus had een stoffig imago, maar is helemaal terug van weggeweest. Deze prikkelende harrie is er in verschillende soorten en maten (dus ook zonder stekels). Tegenwoordig zie je vooral kleine cactussen als woontrend opduiken. Zet er een paar bij elkaar en het geeft meteen veel sfeer aan je kamer. Daarnaast is deze plant er in super veel verschillende vormen en kleuren. Ook niet bepaald onbelangrijk, hij is erg makkelijk in onderhoud. 


♥ De pannenkoekplant
Ook deze plant zie je steeds meer opduiken in vele inrichtingen en hij zorgt ook nog eens goed voor jou. De pannenkoekplant zuivert namelijk de lucht. Je herkent de plant aan zijn lange stelen en platte ronde bladeren. Het is een speelse plant met strakke vormen.

 

Pannenkoekenplant doet het weer goed gelukkig. Krijgt alweer nieuwe stekjes ook 😍🌱 #philea #pannenkoekenplant #uashmama

Een foto die is geplaatst door rianne267 (@rianne267) op


♥ De krulvaren
Deze varen kan erg groot worden en geeft een speels tintje aan je slaapkamer. Veel planten hebben licht nodig, maar deze krulvaren niet. Zet hem daarom niet pal in de zon of op de verwarming. Wanneer je dat doet is hij binnen no-time dood en dat zou natuurlijk jammer zijn.


♥ De goudpalm
Deze tropisch uitziende palm komt oorspronkelijk uit Madagaskar en is een van de populairste palmsoorten. De plant onttrekt schadelijke stoffen uit de lucht en verhoogt de hoeveelheid zuurstof in je kamer. De plant is er zowel in het groot als in het klein, het is maar wat je leuk vindt. Er zit wel één groot nadeel aan deze plant. Je kan namelijk alleen maar aan de vakantie denken.

 

A défaut d'avoir un palmier j'ai opter pour un areca 🌴🌿 #areca #plant #green #palmtrees #palmier

Een foto die is geplaatst door Healthy mais pas que.. (@amelie.mzn) op


♥ Aloë vera
Een stoere plant die voor zo’n beetje alles goed is. De sap van de plant schijnt goed te zijn voor je darmen en een aloë vera-crème verkoelt een verbrande huid. Veel wetenschappelijk bewijs is er niet voor de helende krachten van de plant, maar een ding is zeker, deze plant is één van de makkelijkste planten wanneer het gaat om verzorging.

Lees ook:

Images: Getty Images

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 6 maanden geleden Tina

    Ik had dit artikel echt nodig😂 hahha

  • 6 maanden geleden Domino

    Ik vind die goudpalm echt cute!

  1. 1