Lifestyle

Snapchat heeft een super grote fout gemaakt

Ben jij team Instagram Stories of kies je toch voor het vertrouwde Snapchat? Op de redactie weten we het nog niet zo goed, maar we krijgen geen genoeg van de filters op Snapchat; schattige hondjes, bloemenkransen, Face Swap en laten we niet vergeten de iconische Ed Sheeran filter! Maar wat Snapchat nu gedaan heeft is écht niet oké…

Op de redactie krijgen we geen genoeg van de Snapchat filter. Dé ideale truc om met een rood na het sporten er toch nog leuk uit te zien. 😉 Toch zijn een paar make-up artist allesbehalve blij met Snapchat… Snapchat heeft namelijk de looks voor een paar filters gestolen zonder toestemming te vragen of credits te geven. En niet één keer, niet twee keer, maar drie (!) keer.


De eerste keer leek een filter verdacht veel op het werk van de Russische kunstenaar Khokhlov. Snapchat gaf de fout toe, maar liet zich later toch weer inspireren door het werk van een ander. Snapchat ging weer de mist in en kopieerde het werk van make-up artist Argenis Pinal met zijn look van de Joker. Pinal was zelf ook verrast toen hij opeens overal zijn filter voorbij zag komen. Kort nadat hij het nieuws had gedeeld op Instagram besloot Snapchat de filter te verwijderen. Snapchat zal zijn lesje wel geleerd hebben, toch…?

Niet dus! Snapchat ging wéér de mist in bij make-up artist Mykie. De filter met gekleurde tranen was gecreëerd door haar, maar werd vervolgens klakkeloos overgenomen door Snapchat. Toch was Snapchat niet de beroerdste en gaf de fout toe. “Inspiratie hoort soms bij het creatieve proces, maar zou nooit moeten leiden tot kopiëren. We hebben al verschillende lagen ter controle geïmplementeerd voor onze designs. Ontwerpen van andere artiesten is iets wat we niet zullen tolereren en we ondernemen intern actie tegen de betrokkenen”, aldus team Snapchat.
 

We zijn benieuwd of we over een tijdje weer een bekende filter tegenkomen… Ondertussen blijven we lekker snappen. Volg je ons al? Voeg ons snel toe op je telefoon via Girlscene_nl en krijg een kijkje behind the scenes vol fashion, beauty en lifestyle.

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

Must reads 👀