Beauty

Deze 5 tips tegen nagelbijten werken in ieder geval niet

6
...

Ik, Girlscene's Maudy, ben een echte nagelbijter. There, I said it... Ik ben momenteel op een punt in mijn leven dat ik het maar gewoon geaccepteerd heb. De afgelopen vijftien jaar heb ik van alles geprobeerd om prachtige nagels te krijgen: van nepnagels tot nagellak met smaakjes, maar niets lijkt te werken. Zoek jij nog naar dé oplossing tegen nagelbijten? Bespaar jezelf de moeite, de volgende tips werken namelijk niet.

Kun jij je niet inhouden wanneer je een spannende aflevering van PLL aan het kijken bent? Doe je het onderweg naar huis in de trein? Of tijdens het studeren? Je bent niet alleen. Heel veel mensen bijten op hun nagels, zowel bewust als onbewust. Naast dat het niet gezond is, ziet het er ook niet zo netjes uit. Waarom stoppen we niet gewoon?

Nagelbijters kun je vergelijken met rokers. Het is een verslaving voortgekomen uit verveling. Het is vaak een gewoonte geworden waar je niet direct mee kunt stoppen. Daarnaast kunnen er bepaalde triggers zijn waardoor je er meer last van hebt, zoals stress. Het is daarom niet eenvoudig te stoppen met deze gewoonte.

Nagelbijten is niet echt charmant en ook nog eens ongezond. Je gebit kan namelijk slijten van het bijten op je nagels. Wow! Dit is niet zomaar een verhaaltje om je bang te maken, de slijtage komt door de kracht die vrijkomt als je op je tanden bijt. Ook worden je tanden van het bijten zwakker en kunnen er stukjes afbreken. Hiernaast veroorzaakt het klachten in de kaak omdat je vaak gekke bekken trekt tijdens het nagelbijten. Ook heb je een grote kans op infecties. Je zit namelijk continu met je vingers in je mond en krijgt zo ongemerkt bacteriën binnen. Je vingers kunnen daarnaast gaan ontsteken doordat er vaak wondjes rondom de vingers ontstaan door het bijten.


Toch is het makkelijk gezegd dan gedaan en zijn er een heleboel tips te vinden om van nagelbijten af te komen. Tips die vaak helemaal niét werken... Bespaar jezelf daarom de moeite en laat de volgende tips links liggen.

► Nepnagels
Nepnagels zijn slechts een tijdelijke oplossing. Het is waar dat je niet bij je eigen nagel komt en deze dus niet afbijt, maar nepnagels zijn niet goed voor de conditie van je nagel.

► Nagellak met een smaakje

Iedereen die deze tip eens geprobeerd heeft weet dat de bedenker rechtstreeks uit de hel komt. Wat is dit vies! In zekere zin werkt het, je wil je nagels ab-so-luut niet in je mond hebben, maar dat betekent dat je niets meer met je vingers kunt doen. Stiekem een likje slagroom nemen uit de kom, no way. Chips eten? Nooit meer! Telkens wanneer jij een chippie in je mond steekt proef je die vieze smaak. Wel een goed dieet trouwens. 

► Elastiekje om pols

Jezelf straffen omdat je aan je nagels zit? Niemand gaat dit serieus doen bij zichzelf.

► Pleisters om vingers
Vind je afgekloofde nagels er lelijk uitzien? Deze look is niet veel beter… Geen optie dus.

► Kauwgom

Ga maar alvast een heleboel kauwgom inslaan, want telkens wanneer je aan je nagel wil gaan bijten neem jij een kauwgompje. Omdat je al iets in je mond hebt stop je je vingers niet in je mond, maar je vindt altijd een manier om je nagel tóch af te bijten.

Maar wat werkt er dan wél? Zelf merk ik dat ik lange nagels gewoon niet prettig vind om mee te werken. Ik vergeet spontaan hoe ik moet typen, krijg mijn lenzen niet meer uit (true story) en zelfs een onschuldig berichtje versturen wordt een dagtaak.

Het enige dat werkt is doorzetten en veel aandacht besteden aan de conditie van je nagels. Kies bijvoorbeeld een topcoat die je nagels verstevigt. Daarnaast zou je voor acrylnagellak kunnen gaan. Dit blijft zo’n drie weken zitten en chipt niet. Zo blijven je nagels mooi en is het zonde te bijten. Wanneer je normale nagellak gebruikt merk je dat wanneer het een beetje chipt je alweer begint met bijten.

Heel veel succes! 

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

6 reacties

 • 7 maanden geleden Het blonde chaos

  Ik heb vroeger, ja vroeger(!) altijd mijn nagels gebeten. Tot bloedens toe. Ik weet bij god niet hoe, maar op een gegeven moment had ik zo'n hekel aan hoe mn vingers eruit zagen, dat ik mezelf plechtig heb gezworen om het nooit meer te doen. De eerste witte randjes maakten me dolblij, ook al braken ze in het begin nog gauw af. Het is net als stoppen met roken, je moet het echt willen, anders blijf je het doen.

 • 7 maanden geleden Soundsoldier

  het probleem is niet de nagels voor mij, maar meer de velletjes errond... er zit altijd ergens wel een los velletje of iets dergelijks en wat doe ik dan?? prutsen.

  De byte-X heb ik al eens geprobeerd maar inderdaad, dan moet ik mezelf altijd inhouden om m'n vinger in m'n mond te doen om te proeven, dan kokhals ik voor 5 minuten of meer en dat lost het probleem niet op

 • 7 maanden geleden tiffazz

  Ik bijt ook altijd op me vingers, echt zonde. Altijd als ik lolly's heb kluif ik niet op me vingers. proberen dus .

 • 7 maanden geleden Atosenzosja

  Een pleister ziet er bij mij wel in veel gevallen netter uit. Maar ik bijt dat ook tot ver op m'n nagelbed (+ dus de bijbehorende ontstekingen aan m'n vingers)

 • 7 maanden geleden Alexis

  Bij mij heeft van die super vieze nagellak wel geholpen.. Het proberen waard dus (https://www.kruidvat.nl/byte-x/p/21579)

 • 7 maanden geleden LovaticForever15

  Lol dit ben ik dus. Bijt al mn hele leven nagels, heb t een paar x volgehouden om t niet te doen en mooie nagels te krijgen, maar heb gefaald... Hopelijk komt t ooit nog goed

 1. 1