Fashion

Wow: dit zijn dé modemerken die nude items voor elke huidskleur verkopen

1
...

De afgelopen jaren zijn nude items een enorme trend geworden. Tegenwoordig hangen veel winkels hier vol mee. Maar opvallend is dat er vaak bepaalde nudekleuren veel worden verkocht, terwijl nudes zijn gebaseerd op huidskleuren. Een aantal modemerken vielen dit op en besloten om hier iets aan te doen. Kijk mee met deze vijf toffe merken, die nude items voor elke huidskleur hebben ontworpen.

Christian Louboutin
Christian Louboutin staat het meest bekend om zijn prachtige schoenen met rode zolen. In 2013 lanceerde hij een uitgebreide collectie die bestaat uit nude hakken voor alle huidskleuren. Later bracht de Franse ontwerper een nieuwe lijn uit met ballerina's voor elke huidskleur. Deze bestaat uit zeven tinten die matchen met iedere huid. 

 


Naja
Catalina Girald, oprichtster van merk Naja, is tijdens het kijken naar het Olympische Spelen in 2012 op het idee gekomen om nude voor elke huidskleur verkrijgbaar te maken. Ze zag turnster Gabby Douglas een band om haar enkel dragen die niet paste bij haar huidtint. Ze besloot om er iets aan te doen, aangezien ze zelf ook turnster was en schrok door het feit dat er geen band in de huidskleur van Gabby bestond. Dit was volgens haar een goede reden om samen met actrice Gina Rodriguez een lingerielijn te lanceren, in zeven verschillende nudetinten. 

 

Een foto die is geplaatst door Naja (@naja) op

Nudz
Sheila Donaldson besloot in 2013 lingerie te creëren bestaande uit tien verschillende huidtinten voor elke vrouw. Het begon allemaal toen ze een avondje de stad in ging en een strapless cocktailjurkje aantrok waar ze geen perfecte bh voor had gevonden. Er werd namelijk nergens een strapless bh verkocht in haar huidskleur (donkerbruin). Later op de avond kwam ze een meisje tegen dat hetzelfde dilemma had, zij had een vrij lichte huidskleur en kon ook nooit een strapless bh scoren passend bij haar huid. Het dilemma van de avond werd al vrij snel duidelijk: wat nude is voor iemand, is geen nude voor een ander. Door dit dilemma besloot Sheila zelf een lingerielijn met strapless bh's te creëren voor iedere huidskleur. Leuk detail: elke tint uit de collectie is vernoemd naar een celebrity die dezelfde huidskleur heeft. 

Kahmune 
Kahmune's oprichtster Jamela Acheampong kwam constant in winkels dezelfde nudetinten tegen die nooit overeenkwamen met haar donkere huidskleur. Daarom besloot ze om een eigen schoenenlijn te lanceren in verschillende tinten. Er wordt momenteel gewerkt aan de collectie, maar het is al mogelijk om een bestelling te plaatsen op de website. 

Nubian Skin
Ade Hassan besloot ook lingerie voor elke huidskleur te ontwerpen. Ze lanceerde haar lingerielijn met de slogan: 'a different kind of nude'. De lingerlielijn bestaat uit vier verschillende tinten en is onder andere op ASOS verkrijgbaar. 

 

Lees ook: 

Bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 7 maanden geleden bellavdv

    @nunude_official is ook een leuk nude kledingmerk

  1. 1