Beauty

12 do's en don'ts voordat je jouw bikinilijn gaat waxen

0
...

Over scheren hoeven we je vast niets meer te vertellen, maar waxen is voor sommige meiden nog een raadsel. Is het nu wel of niet goed om je huid voor de behandeling te scrubben? Hoe lang moet je haar zijn voordat je het kan waxen? In dit artikel behandelen we do's en don'ts vóór je waxbehandeling. Zo ben je er helemaal klaar voor en kan je optimaal genieten van een gladde en haarloze huid! Lees je mee? 

Do: Scrub je huid een paar dagen voor de behandeling lichtjes. Dit zorgt ervoor dat het waxen nog makkelijker gaat.
Don't: Je huid insmeren met crème of bodylotion. Het verzorgen van de huid is altijd belangrijk, maar dit is de enige uitzondering. Waxen is het meest effectief op een droge huid. Smeer je huid 24 uur van tevoren niet in met bodylotion. 

Do: Een warme douche nemen voor je waxafspraak. Door de warmte openen je poriën en wordt het waxen makkelijker en minder pijnlijk. 
Don't: Een afspraak maken als je een wondje hebt. Het waxen zal de wond alleen maar erger maken, wacht tot de wond volledig is geheeld. 

Do: Een aspirine of paracetamol nemen voordat je gaat waxen. Dit vermindert de pijn. 
Don't: Zonnen of onder de zonnebank gaan voordat je gaat waxen. Een gekleurde huid is te gevoelig om te waxen, laat er minimaal 24 uur tussen. 


Do: Je haar tenminste 2 millimeter laten groeien. Als je haar te kort is, kun je niet waxen. 
Don't: Je haren te lang laten groeien. Zorg dat je haren niet langer worden dan 1 centimeter. 

Do: Nadenken over de beste tijd om een afspraak te maken. Wil je het liever 's ochtends omdat je het dan gelijk gehad hebt of juist 's avonds zodat je meteen je pyjama aan kunt trekken als je thuiskomt? Maak het zo prettig mogelijk voor jezelf!
Don't: Een afspraak inplannen als je ongesteld bent. Hierdoor ben je extra gevoelig en je bespaart jezelf veel pijn als je een afspraak voor of na je menstruatie maakt.

Do: Losse kleding aandoen op de dag van de behandeling. 
Don't: Koffie of snoep eten voor de behandeling. Cafeïne en suiker kunnen je gevoeliger maken. 

Tip: Op zoek naar een goede waxsalon? The Waxing Company is groot favoriet bij de redactie, en heeft filialen in Amsterdam, Utrecht, Almere en Antwerpen. Hier werken ze met de beste depiladora’s die hygiënisch en, niet geheel onbelangrijk, snel werken zodat je zo min mogelijk pijn ervaart. Enne... Drempelvrees is nergens voor nodig. Alle behandelingen zijn voor de depiladora's dagelijkse kost :-). 

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron, bron

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met The Waxing Company

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook