Beauty

9 slechte beauty gewoontes die je nu echt eens moet gaan verbreken

Slechte gewoontes: we hebben ze allemaal! Maar sommige gewoontes zijn op langere termijn ook best slecht voor je gezondheid en maken je lichaam er niet mooier op. Daarom heeft Girlscene een aantal slechte beauty gewoontes uitgezocht waarvan veel mensen niet eens weten dat het slecht is. Maar geen nood: we geven ook tips en tricks over hoe je het wel goed doet!

Geen botte scheermesjes gebruiken
Een scheerapparaat met scherpe mesjes werkt niet alleen fijner en sneller, maar is ook nog eens belangrijk voor het gezond houden van je huid. Dit heeft niks te maken met de mesjes zelf en alles te maken met hoe je je scheermes bewaart (en hoelang je hem gebruikt). Als je je scheermes namelijk op een warme vochtige plaats bewaart wordt hij sneller bot en gaat hij roesten. Wanneer je hem dan nog vrolijk door blijft gebruiken en niet vervangt voor een nieuwe, kan deze roest slechte gevolgen hebben voor je huid na een scheerbeurt. 

Haarproducten hebben ook een houdbaarheidsdatum
Niet alleen make-up heeft op een gegeven moment zijn beste tijd wel gehad. Ook haarproducten zoals shampoo en conditioner zijn er niet om eeuwig te gebruiken. Dit heeft vooral met de verpakking te maken en waar het wordt bewaard. Zoals we hierboven ook al noemden is de badkamer nou eenmaal een warme en vochtige plek waar je dingen niet voor heel lang kan bewaren. Dus gooi haarproducten altijd na maximaal een jaar weg.

Schoon kussen
Het is makkelijk te onderschatten hoe snel je kussen vies wordt. Zeker als je weleens vergeet je make-up voor het slapen gaan er af te halen. Of dit niet grondig genoeg doet. Let daarom op dat je je kussen heel regelmatig wast. 

Stop met aan je vingers zitten
Of het nou nagelbijten is of de hele dag aan je nagelriemen plukken: dit zijn allebei slechte gewoontes waar je je lichaam niet bepaald blij mee maakt. Het is slecht voor de nagels zelf en de huid er omheen. Blijf daarom altijd je handen goed verzorgen en probeer van deze slechte gewoontes af te komen. 

Niet meer make-up dan nodig is
Voor uitgaan of een feestje is het natuurlijk leuk om helemaal los te gaan met jouw mooiste make-up. Maar dit hoeft niet elke dag. Sterker nog, je huid vindt dit helemaal niet fijn. Dus voor doordeweeks gaan we voor het motto: Less is more.


Niet meer door een rietje drinken
Ooit gehoord van rokerslijntjes? Zo worden de lijntjes die je rond je mond vormt naarmate je ouder wordt genoemd. Iedereen krijgt deze lijntjes maar omdat rokers hun lippen zo vaak en langdurig tuiten is het bij hen wat meer en sneller zichtbaar. Nog iets waar deze lijntjes eerder door kunnen gaan vormen rond je lippen is als je vaak door rietjes drinkt. Laat dus voortaan dat rietje maar liggen voor bij je cola of frappuccino!

Make-up er af voordat je gaat sporten
Reinig je huid altijd grondig voordat je gaat sporten en zorg er voor dat alle make-up er af is. Sporten is namelijk mede zo goed voor je lichaam omdat je er van gaat zweten en je zo afvalstoffen los laat. Maar wanneer make-up je poriën verstoppen kan je lichaam ook deze afvalstoffen niet afvoeren. Make-up vormt als het ware een blokkade op je huid tijdens het sporten. Niet goed dus voor een gezond lichaam.

Stop met aan je haar zitten
Kan jij tijdens een saaie les nooit van je lokken afblijven? Of ben je de hele dag bezig met je knot/staart/vlecht elke keer weer in te doen om het vervolgens na een halfuurtje er weer uit te halen? Of bijt je als je zenuwachtig bent zelfs weleens op je haar? Stop met al deze slechte gewoontes, want je haar wordt er zo echt niet gezonder op!

Eén ding tegelijk
Heb jij je haar geverfd? Dan is het misschien beter om de stijltang voortaan te laten liggen. Zeker als je je haar gebleekt hebt is het niet handig om met een hete plaat langs je lokken te gaan. Je beschadigt je haar hier heel erg mee namelijk. Houd het dus op één extreem ding tegelijk: of verven of steilen. 

Lees ook:

Bron
Beeld: iStcok

Must reads 👀