Food

Wij eten sushi dus al heel ons leven op de verkeerde manier

Sushi, je bent er dol op of je vindt het niks. Wij zijn in ieder geval groot fan van dit uit Japan overgewaaide eten en bestellen tegenwoordig liever sushi dan pizza. Met sojasaus, wasabi en gember: perfect! Laatst kwamen we terecht bij een filmpje over sushi en wat bleek? We eten ons hele leven sushi op de verkeerde manier! Kijk snel mee hoe het wél moet.

Hoe eet jij nigiri? Het balletje rijst met stukje vis er bovenop, ter verduidelijking. Wij dopen de rijstkant volledig in de sojasaus en gaat vervolgens in onze mond. Eh, wrong! Je hoort ‘m op te pakken en naar links te draaien en om de vist in de sojasaus te dopen. En dan hebben we het nog niet eens over de maki gehad! Dit standaard stukje sushi hoor je namelijk helemaal niet met stokjes te eten! Wij maar struggelen met die stokjes, terwijl dat helemaal nergens voor nodig is. Bekijk snel de video hieronder en alles wordt tot in de details uitgelegd.

Watch on YouTube

Weten we nu ook eindelijk waar die gember voor dient! Ga jij je sushi eetskills aanpassen of blijf jij maki gewoon lekker met stokjes eten?

Must reads 👀