Lifestyle

Dit zijn de leukste Nederlandse festivals in 2017

Muziek, kamperen, vrienden en geweldig eten: het festivalleven is heerlijk en perfect voor in de zomervakantie. Maar er zijn zoveel verschillende festivals in Nederland dat het soms lastig kiezen is. Daarom heeft Girlscene er een aantal voor je op een rij gezet. Nieuwsgierig geworden naar de leukste festivals in 2017? Lees dan snel verder!

Pinkpop – 3, 4 en 5 juni
Dit festival is en blijft een klassieker. Pinkpop is het langst lopende muziekfestival van Nederland en één van de oudste popfestivals ter wereld. Het is daarom ook niet gek dat dit festival zo wereldberoemd is en elk jaar de grootste artiesten trekt. Dit jaar zal je in ieder geval Green Day, Kings of Leon en onze eigen Martin Garrix in het Pinkpop-programma langs zien komen. 

Lowlands – 18, 19 en 20 augustus
Weer zo’n klassieker die ook buiten Nederland heel bekend is: Lowlands. Dit grootschalige muziekfestival is de perfecte manier om je zomervakantie mee af te sluiten. Heerlijk eten en fantastische muziek zijn gegarandeerd. Zoals we al eerder schreven in dit artikel zijn er een heel groot deel van de artiesten die dit jaar komen optreden al bekend. Maar vrees niet als jouw favoriete artiesten er niet tussen staan, want er zullen in de aankomende maanden nog veel meer bekend gemaakt worden.

Appelpop – 8 en 9 september
Het allergoedkoopste festival in ons rijtje! Appelpop is namelijk, geloof het of niet, helemaal gratis. Wel zo fijn als je helemaal blut bent na je vakantie naar het buitenland, maar wel nog van het festivalseizoen wil genieten. Welke artiesten er dit jaar allemaal optreden op Appelpop is nog niet bekend, maar dat het weer één en al gezelligheid wordt weten we zeker. 


Best Kept Secret – 16, 17 en 18 juni
Dit festival is nog maar een paar jaar oud, maar begint nu al steeds bekender te worden in het buitenland. Ook dit jaar zal het terrein weer vol staan met heerlijke eettentjes en bijzondere marktkraampjes die prachtige sieraden en andere accessoires verkopen. Allemaal te bewonderen tijdens het luisteren naar optredens van grote bands zoals Radiohead.

Indian Summer Festival – 30 juni en 1 juli
Alle grote Nederlandse en buitenlandse artiesten trekken masaal naar dit diverse muziekfestival. Je vindt hier de beste pop, rock, dance én hiphop muziek. Van alles wat dus en perfect voor grote groepen. Neem al je vrienden mee naar dit festival en ze zullen allemaal gegarandeerd twee geweldige dagen beleven.

Amsterdam Open Air – 3 en 4 juni
Dit festival tovert de bossen van Gaasperpark elk jaar weer om tot een kleurrijk muziekparadijs. Amsterdam Open Air is niet gewoon een muziekfestival, het is een ervaring. Je kan van alles doen tijdens het festival: niks is te gek! Dus houd je van dance muziek en een festival met wat extra’s, dan is dit het festival voor jou. 

Al helemaal zin in het festivalseizoen gekregen? Dan is het misschien weleens tijd om je vrienden te app’en, je tent op te zoeken en te beginnen met sparen voor een ticket!

Lees ook:

Bron, bron, bron, bron, bron, bron

Beeld: iStock

Must reads 👀