Beauty

5 manieren waarop jij je haar compleet ruïneert

0
...

Laten we eerlijk zijn: bijna ieder meisje houdt van glanzend haar dat niet te breken is. Maar aan de andere kant doen we verschillende dingen die er juist voor zorgen dat we ons haar schade toebrengen. Oh no! What to do? Girlscene vertelt je in dit artikel op welke manieren je jouw mooie lokken ruïneert én wat je ertegen doet. Lees dus snel verder.

Er zijn verschillende dingen die je in het dagelijks leven doet die niet altijd even goed voor je haar zijn. Nu zie je daar niet altijd direct het resultaat van, maar op lange termijn merk je zoiets wel. Gelukkig zijn er kleine aanpassingen nodig waardoor je net iets liever voor je haar bent én je lokken er nog beter uitzien. 

1. Je borstelt je haar als het nat is
Als je haar nat is, is het extra kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat je op dat moment voorzichtig met je haar omgaat. Aan de andere kant wil je wel de klitten uit je haar borstelen... En nu? Zorg er in ieder geval voor dat je een speciale borstel hebt. Een gewone borstel breekt je haar namelijk sneller af, terwijl dat minder snel gebeurt als je een borstel koopt die gemaakt is voor nat haar, zoals de Wet Brush.


2. Je wast je haar met heet water

Is het buiten koud? Dan is het enorm verleidelijk om tijdens het douchen de watertemperatuur flink omhoog te gooien. Helaas is dit niet fijn voor je huid, maar ook niet voor je lokken. Je haar droogt namelijk uit als je het wast met te heet water. Daarom is het handig om het water lauwwarm te zetten. Wel zo fijn voor je haar!

3. Je probeert nat haar te stylen
Nat haar verliest elasticiteit, dus je voelt waarschijnlijk aankomen dat dit niet het beste moment is om je haar te stylen. Laat je haar dus eerst zoveel mogelijk aan de lucht opdrogen voordat je het bewerkt met een tang en zorg dat het voor minstens 80% droog is als je er een borstel bij gebruikt. Als je je haar stijl maakt of wil krullen moet je haar compleet droog zijn.

4. Je gebruikt de verkeerde haartangen
Er is een reden dat je voor sommige föhns en andere stylingtools meer moet betalen. Waarom? Omdat het je haar minder beschadigt. Het zit zo: neem bijvoorbeeld een krultang. Wie een kwalitatief goede krultang gebruikt hoeft het haar minder lang om de tang te laten. En als je kijkt naar een stijltang: een goede stijltang maakt in één beweging je haar kaarsrecht, waardoor je niet continu over dezelfde pluk heengaat en je op die manier je haar minder beschadigt. Tot slot is het niet verstandig om iedere dag (of om de dag) hitte te gebruiken op je haar. Probeer het te beperken tot maximaal één keer (of twee keer) per week.

5. Je pakt de verkeerde borstel voor je haar
Nat haar bewerk je het beste met een Tangle Teezer of een Wet Brush, in andere gevallen kun je het beste een Mason Pearson-achtige borstel gebruiken, zoals deze van Rock & Ruddle. Voor fijn haar is een borstel van dierenhaar (zoals varken) aan te raden, terwijl een combinatie van dierlijk en synthetisch haar is aan te raden voor lang en dik haar.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook