Lifestyle

Heftig verhaal: Mijn stiefvader vernederde me

3
...

Ben jij een geboren schrijfster en kan je niet wachten om jouw talent aan de wereld te laten zien? Gebruik Girlscene als jouw podium en laat zien wat je kan! In deze nieuwe rubriek lees je spannende, romantische, verdrietige of grappige korte verhalen van je mede-lezeressen. Vandaag lees je het verhaal van een meisje met een stiefvader die haar probeert te vernederen tot op het bot.

Mijn moeder kreeg een nieuwe vriend. Hij leek een echte droomman. Elke avond een leuk spelletje samen, hij lachte veel en maakte super veel grapjes. Hij was perfect! Ik was erg blij voor mijn moeder dat zij eindelijk de man van haar dromen heeft gevonden. We trokken bij hem bij hem in. Helaas begon toen de eerste ruzie al. Ik weet niet eens meer waar het over ging, maar wel dat ik huilend in de slaapkamer op bed lag. Vanaf toen begon het langzaam van ongeveer zes keer per maand naar elke dag ruzie. Het was erg bijzonder wanneer hij normaal deed en vrolijk was, zonder vervelende opmerkingen. Later kwam ook zijn nichtje in beeld, zij was net zo erg.Elke dag was het stress. Het liefst bleef ik de hele dag op school en werkte ik het hele weekend, omdat ik wist dat als ik thuis kwam hij alweer iets over mij te zeggen had. Hij en zijn nichtje verzonnen leugens over mij en vervolgens confronteerden ze mij met hun leugens, terwijl ik echt wel wist dat ik het niet had gedaan. Zij genoten van mijn verdriet. Ik presteerde ook slechter op school. Ik haalde steeds lagere cijfers op school en hij en zijn nichtje vonden het erg leuk om mij te zien dalen. Ze noemden mij dom en zeiden dat ik nooit iets zou bereiken in mijn leven. Ze zijn erg schijnheilig en met name zijn nichtje. Ik werd geestelijk mishandeld en vernederd over school en mijn uiterlijk. Ik werd zo gek in mijn hoofd gemaakt dat ik echt over na zat te denken of ik echt zo dom ben en echt zo lelijk en dik. Ik begon zelfs een dieet. Door alle leugens, werd ik zo verdwaald in mijn hoofd dat ik niet eens meer wist hoe ik me moest gedragen en juist domme fouten begon te maken, waardoor nu mensen mij nog steeds raar aankijken. Maar ze snappen het niet, ze weten niet wat er allemaal gaande was. Ze weten helemaal niks. Elke avond was ik aan het huilen en op school barstte ik soms ook in tranen uit. Ik ging naar mijn mentor en hij stuurde me door naar een maatschappelijk werkster. Ik heb het er met meer docenten over gehad en ook met mijn teamleider. Ze waren begripvol en lief voor me. Ik ben helaas wel gezakt dit jaar en dat natuurlijk erg vervelend, maar ik geloof dat ik volgend jaar met trots kan zeggen dat ik mijn Havo-diploma heb gehaald. Nu ben ik samen met mijn lieve moeder en mijn vriendje heel erg gelukkig! 

Voor iedereen die omlaag wordt gehaald: Trap er niet in, je bent mooi zoals je bent. Luister niet naar negatieve reacties, want mensen zijn gewoon jaloers en proberen zich beter te voelen door jou te vernederen.

Krijg jij nu ook de schrijfkriebels en wil je graag je debuut maken op Girlscene? Stuur jouw korte verhaal van maximaal 1000 woorden dan naar danique@girlscene.nl en wie weet zie jij jouw meesterwerk straks wel terug op Girlscene.nl!

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 9 maanden geleden Papilotje

    Is dit nou een heftig verhaal of een verzonnen verhaal ?

  • 9 maanden geleden Moonlight

    Is dit nou echt gebeurd? Want de titel is heftig verhaal, maar in de inleiding lijkt het alsof het een verzonnen verhaal is.

  • 9 maanden geleden PaperTown

    Heftig! Zeker als je allerlei leugens te horen krijgt waarvan je zelf heel goed weet dat dat verzonnen is. De laatste paar zinnen zijn ook heel mooi gezegd, hou je er aan! Je bent goed zoals je bent, en niemand, behalve jijzelf, heeft het recht iets over jou te zeggen! Dapper dat je je verhaal hebt gedeeld!

  1. 1