Lifestyle

8 winter-hacks waarmee je het binnen no time weer warm krijgt

2
...

Het is voor de koukleumpjes onder ons niet niks om de winter te overleven. Niet eens omdat het heel koud is (vooral de afgelopen jaren niet), maar meer omdat het weer in Nederland zo veranderlijk is. Je moet altijd overal op voorbereid zijn. Voor dit en andere problemen tijdens de winter (zoals een te droge huid) hebben we een aantal koud weer-hacks op een rij gezet. 

Hand warmers
Zorg ervoor dat je altijd wat handwarmers bij je hebt die je op elk moment kan gebruiken. Ze warmen snel op en je kan ze makkelijk tussen je kleren doen als je het heel koud hebt. 

Verwarmen met de oven
Heb je net lekker eten in de oven gebakken? Zet dan de deur van de oven open wanneer je hem uit hebt gezet, zodat de warme lucht de rest van het huis kan verwarmen. Ook goed voor het milieu want het scheelt weer gas voor de verwarming. 

Koude en natte kleren
Kom je helemaal koud en nat thuis? En is de verwarming niet gelijk warm genoeg om je te helpen op te drogen? Gebruik dan een föhn

DIY verwarming maken
Wat heb je nodig?
- Twee verschillende maten terra cotta potten (dit zijn aardewerken bloempotten)
- Kleine kaarsjes
- Iets waar je de randen van de pot op kan laten rusten (bijvoorbeeld een muffinvorm voor in de oven waarbij je de kaarsjes in de vormpjes kan doet)
Wat moet je doen?
Je steekt de kaarsjes aan en zet de kleinste pot er op zijn kop overheen, op een manier dat er ook nog lucht onder de pot door kan ontsnappen. Je legt iets over het gaatje bovenaan de pot zodat er bovenuit geen lucht kan ontsnappen. Daarna zet je de grotere pot er overheen (ook op een manier dat er nog lucht onderuit kan komen) en laat bij deze het gaatje bovenaan gewoon open. 

Sneakers waterproof maken
Heb jij oude sneakers die je gebruikt voor buiten hardlopen of festivals bijvoorbeeld? Maak ze dan simpel en snel waterproof met kaarsvet. Rol een lange kaars over het stof totdat er een laagje achterblijft. Zet er vervolgens de föhn op zodat het kaarsvet echt in de stof trekt. Je ziet er dan niks meer van en het beschermt je schoenen tegen regen, sneeuw en modder.


Droge huid
Last van een droge huid in de winter? Meng dan gezichtsolie door je dagcrème of je foundation. Allebei kan natuurlijk ook. Zo is je huid ook beter beschermd tegen het gure weer!

Koude voeten
Ga koude voeten in de nacht tegen door shea boter op je huid te smeren en lekker warme sokken er overheen aan te doen. Helpt ook goed tegen een droge huid. 

De perfecte muts
Draag jij het liefst de hele winter lang een muts maar doe je dit niet omdat je haar er niet zo goed tegen kan? Naai dan aan de binnenkant van je muts satijn stof. Deze stof is heel goed in het beschermen van je haar en wordt daarom ook weleens voor kussens gebruikt. 

Lees ook: 

Bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 10 maanden geleden Aesthetics

    Fijne tips! Veel kende ik nog niet

  • 10 maanden geleden Isabelle

    Ow die laatste is echt handig!!

  1. 1