Fashion

12 do’s en don’ts tijdens het shoppen die je in het nieuwe jaar wilt toepassen

Wij meiden houden eenmaal van shoppen en geven graag geld uit aan kleding, schoenen en accessoires. Maar om heel eerlijk te zijn doen we ook een flink aantal miskopen, omdat we vaak kopen zonder erbij na te denken… Nu het 2017 is, is het tijd om hier verandering in te brengen. Daarom hebben wij 12 do’s en don’ts voor tijdens het shoppen op een rijtje gezet, die we in 2017 willen toepassen.

Shoppen is een favoriete bezigheid van veel meiden. We doen het allemaal heel graag en geven iets te makkelijk geld uit aan van alles en nog wat. We denken niet altijd even goed over na of we iets moeten kopen of niet.

Don’t: meer bestellen om gebruik te mogen maken van gratis verzending 
Do: meerdere sites bekijken om de beste deal te scoren
Je bestelt gemakkelijk een heleboel items bij een webshop, maar die paar euro verzendkosten die er bovenop komen, maken het wel erg lastig… Dit zorgt er zelfs voor dat je begint te twijfelen of je iets moet bestellen of niet. Of het zorgt ervoor dat je alleen maar meer in je shoppingbag stopt, omdat je bij de meeste webshops na een bepaald bedrag geen verzendkosten hoeft te betalen. Het tweede is een situatie die we allemaal wel herkennen en hierdoor eindigen we vaak met items die we eigenlijk niet nodig hebben. Bekijk daarom altijd meerdere sites om te vergelijken waar de verzendkosten het laagste zijn. Zo voorkom je een overbodige volle shoppingbag!

Don’t: iets bestellen omdat het afgeprijsd is
Do: een lijst bijhouden met artikelen die je wilt hebben als de sale begint
Als je van tevoren een lijst maakt met spullen die je wilt hebben als de sale begint, verklein je de kans om impulsieve aankopen te doen. Hiermee eindig je ook niet met allerlei miskopen waarvan je dus achteraf spijt krijgt. 

Don’t: items halen die eigenlijk te klein zijn
Do: de optie openhouden om items te laten vermaken bij de kleermaker
Het is beter om een item te kopen dat te groot is in plaats van te klein. Te kleine items ga je waarschijnlijk toch nooit dragen. Grotere items daarentegen kan je laten vermaken bij de kleermaker. Het is natuurlijk zonde om niet een item te kopen dat je graag wilt hebben, omdat het een beetje te groot of te lang is… 

Don’t: wachten tot het laatste moment om iets te shoppen voor een speciale gelegenheid 
Do: shop dingen die je echt nodig hebt in plaats van dingen die je alleen maar ‘leuk’ vindt
Koop altijd eerst dingen die je echt nodig hebt in plaats van dingen die je maar ‘leuk’ vindt, want vaak eindigt dit in een kledingkast vol ongedragen items. Daarbij is het een must om op tijd te shoppen voor bepaalde gelegenheden, omdat je op het laatste moment vaak in de knoop komt, waardoor je eindigt met het kopen van iets wat je eigenlijk niet echt leuk vindt.

Don’t: alles in het zwart kopen
Do: verschillende kleuren en prints proberen
We houden allemaal van zwart als het op kleding of schoenen aankomt, maar eigenlijk is het zonde om niet veel kleuren en prints te kopen, omdat dit ook erg leuk is. Het is juist leuk om hiermee te experimenteren. Dus stap vaker uit je comfortzone en kies vaker voor verschillende kleuren en prints. 

Don’t: luisteren naar wat je vrienden zeggen
Do: advies vragen aan stylingexperts in winkels
Je kent wel de momenten dat je naar vriendinnen luistert als je twijfelt over een item. Het is natuurlijk goed om naar het advies van je BFF’s te luisteren, maar het zou niet je eigen mening moeten beïnvloeden. We raden juist aan om professionals die in de winkels werken in te schakelen. Zij helpen je bij het maken van deze beslissingen.

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

Must reads 👀