Lifestyle

12 anti-verveeltips voor als het slecht weer is

De winter zit vol met hele koude, maar ook vieze dagen. Regen en wind is een combinatie die we in Nederland maar al te vaak tegenkomen. Het liefst blijf je dan de hele dag lekker binnen. Maar wat doe je dan met je dag? Want alleen in bed blijven liggen is ook niet leuk voor lang. Daarom is Girlscene op zoek gegaan naar de leukste binnen activiteiten die goedkoop en makkelijk zijn. 

Filmavond
Plan de perfecte filmavond met snacks en een aantal films die perfect zijn om achter elkaar te kijken. Filmavondjes zijn altijd leuk, zowel alleen als met vrienden.

Uitgebreid koken
Zin in een speciale lunch of diner? Of is er een bepaald gerecht dat je altijd hebt willen uitproberen? Pak dan nu je kans en duik de keuken in. 

Bakken
Ook bakken is altijd leuk en lekker, maar kost ook veel tijd. Perfect dus om te doen op een dag met vies weer. Bak wat simpele koekjes of een heerlijke taart en je hebt er niet alleen dag, maar een paar dagen erna plezier van!

Plan je vakantie
Dit is misschien niet een hele logische activiteit, maar kan je wel veel geld besparen. Op een dagje binnen heb je namelijk alle tijd om eens rustig uit te zoeken welke reizen het goedkoopst zijn. Daarbij is een fantastische vakantie voor jezelf plannen altijd leuk. 

Maskers
Of het nou om je haar of je gezicht gaat: een lekker beautymasker is altijd fijn! Nu heb je eindelijk eens de tijd om rustig allerlei maskertjes uit te proberen. 

Lang kletsen
Luie dagen waarop je alle tijd hebt zijn het perfecte moment om eens bij te kletsen met vrienden die je niet zo vaak ziet. Jammer genoeg is zo’n gesprek met je mobiel al snel heel duur. Dus woon je nog bij je ouders? Neem dan nu de tijd om met de huistelefoon te bellen. Het kost je ouders bijna niks en het is geen probleem als je toch niet naar buiten hoeft. 

Yoga of pilates
Altijd al eens yoga of pilates-oefeningen willen doen met behulp van YouTube-filmpjes? Maar nooit de tijd gehad om uit te proberen wat voor jou het beste werkt? Nu wel!

Lezen
Nee, we hebben het niet over leren en ook niet over het lezen van studieboeken. Gewoon lekker lezen wat jij leuk vindt (of dit nou mode-magazines zijn of een romantisch verhaal).

Kamer
Heeft jouw kamer al tijden dezelfde indeling? Grijp dan nu de kans om eens wat anders uit te proberen. Als je uiteindelijk de nieuwe indeling toch niks vindt is dat ook geen probleem. Je hebt alle tijd om te experimenteren en alles dat je niet fijn vindt zet je gewoon weer terug. 

Spelletjes
Zeker als je een pakje kaarten hebt en met meerdere mensen bent zijn de mogelijkheden wat betreft spelletjes eindeloos. Ideaal voor een donkere avond waarop je liever binnen blijft. 

Receptenboek maken
Heb jij al je lievelingsrecepten altijd al eens willen verzamelen? Maak dan je eigen receptenboek! Het enige dat je nodig hebt is een map en wat papier. Zo kan je in het vervolg ook elk lekker recept dat je tegenkomt makkelijk bewaren. 

Lekker badderen 
Er gaat niks boven een luie avond waarbij je de tijd voor jezelf neemt om eens lekker te ontspannen. Of het nou in bad of onder de douche is maakt niet uit. Het is simpelweg verwentijd. 

Lees ook: 

Bron, bron

Beeld: iStock

Must reads 👀