Health

10 makkelijke manieren om extra calorieën te verbranden

5
...

Ben jij elke dag met je neus in de schoolboeken te vinden of slijt je je dagen met de computer? Dan heb je waarschijnlijk niet elke dag tijd en energie om flink wat calorieën te verbranden in de sportschool. Toch is calorieën verbanden helemaal niet zo moeilijk. Wij hebben een aantal super simpele tips onder elkaar gezet waarmee je extra calorieën verbrandt zónder dat je het merkt. Score!

Tip #1
Vooral wanneer je een kantoorbaan hebt of de hele dag op school zit is het lastig om actief bezig te zijn. Soms kan het namelijk heel fijn en ontspannend werken om even op te staan en een stukje te lopen. Weet je nu al dat je dit gaat vergeten? Zet dan bijvoorbeeld elk uur een alarm. Je hoeft echt geen kilometers te lopen, maar even naar de koffieautomaat of je flesje vullen met water is al voldoende. In de pauze ga je bijvoorbeeld even naar buiten voor wat frisse lucht. Ook het Girlscene team gaat vaak even in de pauze naar de winkel. Op deze manier hebben we toch even onze benen gestrekt én wat extra calorietjes verbrandt.

Tip #2
We weten allemaal dat het belangrijk is om genoeg water te drinken, maar gebruik de volgende keer eens een wat kleiner flesje. Deze moet je blijven vullen en hierbij moet je weer lopen, dús verbrand je weer een paar extra calorieën. Win-winsituatie.

Tip #3

Ga jij dagelijks met het openbaar vervoer? Stap dan voortaan eens een halte eerder uit. Een halte eerder uitstappen is toch vaak een kwartier extra lopen. Dat is toch mooi weer meegenomen. Ook kun je natuurlijk helemaal voor een power workout gaan en de fiets nemen. Zo neemt Girlscene’s Danique elke dag de fiets van Amsterdam Centraal naar Girlscene HQ. Go Danique!

Tip #4

We weten dat het heel verleidelijk is om de lift te nemen, maar doe het niet! Door telkens de trap te nemen verbeter je steeds je conditie. Wist je dat het ongeveer drie weken duurt voordat je lichaam ergens aan gewend is? Die eerste week is even zwaar, maar voordat je het weet ben je eraan gewend.

Tip #5
Moet je nog wat huiswerk maken? Stop, blijf staan! Wanneer je staat verbrand je namelijk meer calorieën dan wanneer je zit. Met deze simpele truc verbrand je toch weer wat extra calorieën. Kun jij mooi zonder schuldgevoel nog een dropje pakken. 

Tip #6
Wil jij binnen vier minuten een totale power workout? Zet dan je favoriete liedje op en ga helemaal uit je dak. Zeker weten dat je hierna kapot bent.

Tip #7
Heb je geen tijd voor een intensieve workout? Geen nood, probeer in je dag tien momenten te vinden waar je hartslag even flink omhoog kan gaan. Dit hoeft slechts één minuut. Ga een stukje joggen, springen of doe gek. Zo heb je aan het einde van je dag toch mooi tien minuten gesport, zónder dat het je extra tijd heeft gekost.

Tip #8
Zet je verwarming eens wat lager. Niet alleen is dit voor het milieu beter, maar ook voor die beach body in the making. Doordat je lichaam zijn best moet doen om warm te blijven verbrand je extra calorieën. Calorieën verbanden was nog nooit zo makkelijk…

Tip #9
Heb jij vanavond een avondje Netflix op de planning staan? Ga dan niet op de bank hangen, maar ga op de grond zitten. Wanneer je op de grond zit moeten je spieren je ondersteunen en harder hun best doen. Op deze manier verbrand je dus weer wat extra’s.

Tip #10
Heb je na de lunch nog steeds honger, maar wil je je calorie-inname beperken? Neem dan een stukje kauwgom. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat je zo’n 68 calorieën meer verbrandt door te kauwen, plus je honger gevoel verdwijnt. Wat wil je nog meer?!

Lees ook:

Bron, bron, bron

Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

5 reacties

 • 8 maanden geleden Diedy

  Ik ben het inderdaad eens met @hartje

  Ik heb zelf last gehad van eetproblemen vroeger, en al deze tips ben ik ook op zulke websites tegen gekomen. Nu is het helemaal geen probleem om tips te geven enzo, maar op een gezonde manier. De tips van neem de trap en ga helemaal los op een nummer, oké dat is niet heel obsessief. Maar de rest is allemaal wel erg extreem! Het stimuleert je niet gezond bezig te zijn met je lichaam en gezond te bewegen, maar juist obsessief bezig te zijn!

 • 8 maanden geleden kuzzz

  eens met Hartje

 • 8 maanden geleden Hartje<3

  Mij lijkt dit niet een heel slim artikel om te plaatsen. Als iemand gevoelig is voor obsessief bezig zijn met eten (anorexia, orthorexia) kan dit als een trigger werken. Sommige tips zijn beter dan andere, maar een aantal zijn echt 'trucjes' die ik ook heb gezien op pro-ana websites (zorgen dat je het koud hebt bijvoorbeeld).

 • 8 maanden geleden SilentWhispers

  @plantbased foodie

  Dat zijn juist wel goede adviezen. Het is sowieso niet goed om 'Met calorieën bezig te zijn". Maar het is wel fijn dat er een pluspuntje zit aan het lager zetten van de verwarming, als het energiezuiniger zijn en goede impact op het milieu nog niet genoeg redenen zijn.

  Ik zie ook niet in wat er mis is met op de grond zitten. Het is niet ongezond, het kan zelfs zorgen voor een betere houding in tegenstelling tot helemaal ingezakt op de bank zitten.

  En natuurlijk moet je eten als je echt honger hebt. Maar hoe vaak heb je honger (ahum, lekkere trek dus) en pak je maar een ongezonde snack. Pak dan een stukje kauwgom.

 • 8 maanden geleden Miss P

  eerlijk gezegd vind ik dit best wel slechte adviezen. De verwarming lager zetten en op de grond gaan zitten noem ik niet echt een gezonde manier om met calorieen bezig te zijn. Ook kauwgom als je trek hebt niet echt. Als je honger hebt moet je gewoon eten.

 1. 1