Health

6 afslanktips die absoluut niet werken

0
...

Detoxen, chiazaad, quinoa: wij halen alles uit de kast om aanstaande zomer weer back in shape te zijn. Van sporten, gezond eten tot de koolhydraten skippen, wij hebben álles geprobeerd. Maar wat werkt er nou eigenlijk echt en wat is eigenlijk de moeite niet waard? Wij zochten het voor je uit, dus let op meiden want deze afslanktips werken in ieder geval niet.

1. 'Van superfoods val je af, dus nu eet ik deze elke dag'
Afgelopen jaren werden we overspoeld met superfoods. Van quinoa tot chiazaad, we hebben alles voorbij zien komen. Het is goed voor je gezondheid, je valt er van af, en ga zo maar door. Nu komen mensen langzaam terug op deze claims. Superfoods kunnen geen kwaad, maar het is geen wondervoedsel. 

2. 'Ik wil afvallen, dus ik eet nog maar 500 calorieën per dag'
Van het leven op een blaadje sla wordt natuurlijk niemand vrolijk en deze afslankmethode werkt ook niet. Natuurlijk val je af als je een week op bladgroenten leeft, maar dit houdt niemand vol. Wanneer je weer aan je normale eetpatroon begint, merk je dat je ook weer terugvalt op je oude vertrouwde gewicht.

3. 'Ik ben deze week zes keer naar de sportschool geweest'
'...dus nu hoef ik de komende weken even niks te doen'. Hmm, nee dit gaat ook niet werken. Wil je echt gewicht verliezen of aan een killer body werken? Dan moet je toch echt geloven aan een regelmatig bezoekje aan de sportschool.


4. 'Ik heb vandaag gesport, dus nu mag ik best een frietje eten'
Tuurlijk mag dat! Wij genieten ook intens van een lekkere bitterbal of een broodje kroket. De valkuil is vaak dat mensen slecht eten goed praten als ze net gesport hebben. Trek dus niet na élke workoutsessie meteen een zak chips open.

5. 'Ik doe een sapkuur om af te vallen'
Van een sapkuur, hier drink je alleen sappen een paar dagen lang, val je natuurlijk af. Je eet geen vast voedsel deze dagen, waardoor je wat kilootjes kwijtraakt. Weet wel dat een detox niet is gemaakt om af te vallen, maar om je lichaam te reinigen. Schrik dus ook niet wanneer je weegschaal een maand na de kuur weer hetzelfde gewicht aangeeft als voor de start van je kuur.

6. 'Ik eet de hele week gezond, maar zondag is mijn cheatdag'
Cheaten, wie doet het niet? Af en toe mag je best zondigen. Geniet van die lekkere pizzapunt of dat stukje extra chocolade, maar maak het niet te bont. Ben je de hele week gezond aan het eten, maar ga je zondag helemaal los? Dan is het natuurlijk zonde dat je de rest van de week zo je best hebt gedaan, want dit is eigenlijk voor niets.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook