Lifestyle

Bewezen: waarom een boekenwurm jouw volgende lover moet worden

1
...

Waar val jij op? Mooie ogen, een goed gevoel voor humor en betrouwbaarheid zijn een aantal punten die veel meiden belangrijk vinden. Of hij of zij een boek leest vind je waarschijnlijk minder van belang. Tóch zou je het wel degelijk belangrijk moeten vinden of jouw date een boekenwurm is. Onderzoek heeft uitgewezen dat je het beste verliefd kunt worden op iemand die gek is op boeken.

De eerste vraag die je moet stellen op een eerste date? Of jouw date boeken leest. Boeken hebben niet bepaald een sexy imago, maar dat zou het wel moeten hebben. Je wil iemand die boeken verslindt, elke bladzijde zo aandachtig mogelijk leest en stapel boeken klaar heeft liggen die hij of zij nog wil lezen. 

Boekenwurmen zijn namelijk de beste lovers. En dat is wetenschappelijk onderbouwd. Onderzoeken uit 2006 en 2009 gepubliceerd door Raymond Mar, een psycholoog bij de York University, en Keith Oatley, leraar cognitieve psyschologie bij de University of Toronto, hebben uitgewezen dat boekenwurmen een goed ontwikkelde 'theory of mind' hebben. 

'Theory of mind' is het vermogen om jouw eigen opvattingen, geloof en interesses te scheiden van die van anderen. Je kunt je hierdoor veel beter verplaatsen in een ander én je kunt je beter uitdrukken. Ze hebben zich tenslotte in honderden anderen (zowel mannen als vrouwen) verplaatst in de boeken die ze hebben gelezen. Dit is een bijzonder vermogen dat niet veel mensen hebben.

Las jouw ex weleens een boek? Hebben jullie het ooit gehad over boeken? Als het antwoord hierop nee is, kun je overwegen om voor een ander type te gaan. Iemand die zich goed in jou kan verplaatsen, begrip voor jou heeft én heel slim is klinkt toch best als muziek in de oren? Dat zijn eigenschappen die boekenwurmen hebben door hun 'theory of mind'.  

Kijk ook niet gek op als hij of zij jou een enorm lange brief schrijft of via WhatsApp laat weten hoe hij of zij zich voelt. Boekenwurmen kunnen zich namelijk uitstekend uiten én beschikken over een enorme woordenschat waardoor ze precies duidelijk kunnen maken wat ze bedoelen. Goodbye ruzies en onuitgesproken ergernissen! Als dat niet sexy is... 

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 9 maanden geleden Isabelle

    Leuk artikel!

  1. 1